Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Prizadevajmo si za energetsko učinkovitost

3. 11. 2020; 04.00
Avtor: K.M.
vetrna, sončna energija

Vetrna in sončna energija foto: Shutterstock

Učinkovita raba energije ni povezana zgolj z varčevanjem posameznika, ki ugaša luči, ne uporablja elektronskih naprav in namenoma živi bolj skromno. Pomembno je predvsem, da znamo energijo učinkovito porabiti.

Zadnja leta je v svetovnem merilu velik poudarek na trajnostnem razvoju, katerega bistvo pa ni samo varčevanje in zgledovanje po življenjskem sloguiz preteklosti,pomembno je predvsem, da se kot posamezniki in kot družba naučimo živeti tako, da čim bolj izkoriščamo obnovljive vire energije, ki ne bodo kar tako izginili, in njihovo moč izkoristimo kar najučinkoviteje


Mobilnost, gospodinjstvo in industrija
Pomembno je, da si na področju mobilnosti ter ogrevanja gospodinjstev in tudi same industrije prizadevamo narediti kar največ za izboljšanje energetske učinkovitosti ter prehod s fosilnih virov energije na električno energijo. Seveda ta električna energija na koncu ne sme biti pridobljena prav iz fosilnih goriv, kot so premog, nafta in zemeljski plin. Zato je na mestu razmislek, kako v te tri segmente vključiti električno energijo, ki je pridobljena na trajnostni način (kjer je seveda to mogoče). Obnovljivi viri energije so tako sonce, veter, valovanje, vodni tok ter tudi biomasa in geotermalna energija.

par, pulover foto: Shutterstock


Neznanje je lahko velika težava
Ne glede na vso sodobno tehnologijo in načine pridobivanja energije lahko navsezadnje še vedno predstavlja veliko težavo neznanje posameznika. Ne glede na svoj vložek v novo opremo in željo po trajnostnem razvoju na področju pridobivanja energije morate biti najprej o vsem tudi dobro izobraženi oziroma se morate o morebitni naložbi dobro pozanimati in pretehtati vse možnosti.

prejšnji članek
Aljoša Bagola še vedno v samem vrhu
Svet slavnih
Aljoša Bagola še vedno v samem vrhu
naslednji članek
Semena, ki imajo velik učinek na lepoto in zdravje kože
Moda&Lepota
Semena, ki imajo velik učinek na lepoto in zdravje kože
#obraziavenija
obraziavenija