profimedia-0808999589
Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ljudje, ki brez slabe vesti kradejo ideje

20. 11. 2020; 01.00
Avtor: J.K.
ideje, ženska, razmišljanje, računalnik, pisanje

O čem bomo pa danes pisali? foto: Pexels

Sodite med tiste, ki zavihajo rokave in do ciljev pridejo z marljivim delom ali vam je ljubše na strani tistih, ki iščejo bližnjice v žepih tistih, ki so delo že opravili? Veste, čeprav morda slednji ob tem nimate slabe vesti, ne pomeni, da so vaša dejanja spregledana ali da minevajo brez posledic. Nenazadnje z dejanji škodujete tudi sebi, saj ustvarjate splošen vtis, da zaradi pomanjkanja lastne kreativnosti raje obuvate čevlje nekoga drugega.

Ljudje lahko do sredstev, pa najsi bodo slednja materialne ali intelektualne narave, pridemo z rezultati lastnega dela ali pa s prilastitvijo plodov oz. rezultatov dela nekoga drugega. Gre za lažji način doseganja želenih ciljev, ki pa pod vprašaj postavljajo moralne vrednote posameznika.

Žal kraja brez slabe vesti ni ostala ujeta v okvirje preteklosti, vse bolj je namreč prisotna tudi v današnjem svetu. Še več, pogostost poseganja po rezultatih tujega dela se je v družbo zasidrala kot nekaj sprejemljivega oz. kot težak oblak krivic, ki ga kakopak vsi vidimo, a nanj preprosto nimamo vpliva. Pa ga res nimamo? Že res, da je kraja najpreprostejši način za zadovoljevanje lastnih potreb, a morda poseganje po hitrih rešitvah ne bi bilo tako pogosto, če ne bi v času in prostoru poniknile moralne vrednote, ki nas nenazadnje ločujejo od neciviliziranih plenilcev iz daljne preteklosti.

Zgolj v razmislek, preden v 'žep' pospravite nekaj, kar ni vaše. Pa naj si gre za otipljivo stvar ali intelektualno lastnino nekoga drugega. Kradljivec pač ni etiketa, na katero bi bili lahko ponosni, kajne?

Kako pa kaj vaša kreativnost?

Kako pa kaj vaša kreativnost? foto: Pexels

prejšnji članek
Svetovni dan otrok: Posledice krize bodo čutili vse življenje
Zdravje
Svetovni dan otrok: Posledice krize bodo čutili vse življenje
naslednji članek
Malo poznani mineral za lepoto …
Zdravje
Malo poznani mineral za lepoto …
#nasazenazenska
nasazenazenska