baby lasagna
Lady

Vsak tatu je bil premišljen

rok-snežič
Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Posebno Janino poletno branje: Sveženj vsakdanjih čudežev

4. 7. 2024; 05.13
Avtor: Uredništvo
pexels-jill-wellington-1638660-40192

- foto: Pexels

Rekli boste: kakšni čudeži, ti vendar ne obstajajo. O, pa so, majhni in veliki, celo pogosti, le da je treba majčkeno bolj odškrniti srce, za mišjo dlakico vsaj – da jih opazite. Ja, pustiti je treba miceno možnost. Kaj pa če …? Upati. Sprejemati. In, ne, ni vam treba biti veren.

Saj se vam je že zgodilo: slab dan, vse črno, uf, čemernost, pa se zgodi širok nasmeh neznanca, nekdo vam odstopi prednost, šofer avtobusa se zahvali z utripanjem luči, nekdo vam drži vrata ali priteče za vami z izgubljenim dokumentom … in pri srcu vam je v hipu toplo, svet je varen in dan lep, sonce je razsvetlilo oblake. Kaj ni že to drobcen čudež? Ki pa se rad potuhne za ovinkom ravno takrat, ko se zdi, da ni poti naprej. Pa ko pomislite na ljubega človeka, ki ga že predolgo niste slišali, in tisti hip zazvoni telefon, na drugi strani pa - on! Kombi, ki vam zapre pot, kar vas skoraj jezi - na njem pa napis mojstra, ki ga pravkar iščete. Uf! Drobne sinhronosti. Sporočila angelov ali vesolja? Je sploh pomembno?

Hoteli smo vam pripraviti zanimiv paket poletnega branja in nekaj časa nismo vedeli, kako ga bomo zapeljali. Pa se je na koncu zložil – s pomočjo 'vesolja'.

Hočete še en čudež? To ste vi! Da, prav vi. To, da obstajate, točno taki, kot ste, je, če pomislite tudi brez kančka (za)upanja v nekaj več, čudež, statistično in znanstveno. Prav lahko bi prav tista semenčica zgrešila cilj in vas ne bi bilo. A ste, s čudežem življenja v sebi, tisto iskro, ki vas vodi in razsvetljuje, da počnete stvari, kot se vam zdi dobro in prav. 

Pa da se beremo. Tudi to je čudež v digitalni dobi. In smo res hvaležni zanj.

Uredništvo revije Jana

Izšla je posebna izdaja revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Izšla je posebna izdaja revije Jana. Prijazno vabljeni k branju! foto: revija Jana

prejšnji članek
Saša Einsiedler o trpljenju na skrivaj in zlobi, ki jo je bila deležna
Svet slavnih
Saša Einsiedler o trpljenju na skrivaj in zlobi, ki jo je bila deležna
naslednji članek
Kaj se zgodi, ko imate strto srce?
Zdravje
Kaj se zgodi, ko imate strto srce?