Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Matej Cankar: Intenzivnost v glavni vlogi

10. 4. 2016; 05.30
Avtor: Katarina Štular/Bodi zdrava
počep, telovadba,fitnes

foto: Profimedia

Tokratne vaje Mateja Cankarja so osredotočene na intenzivnost. Če boste vaje z nami in Matejem izvajali kakovostno, bodo rezultati prišli zelo hitro.

Matej Cankar je prepričan, da je poleg pravilno izbranih vaj ključnega pomena tudi intenzivnost, s katero izvajate opisane vaje.  Prenizka intenzivnost vam ne bo prinesla rezultatov, čeprav gre za odlično vajo. Trener z večletnimi izkušnjami bo znal presoditi s kakšno intenzivnostjo se je treba lotiti vaje, če pa vadite sami, začnite raje malo počasneje in postopoma dvigujte ritem vadbe.

Tokrat je Matej samo za vas izbral nekoliko intenzivnejše vaje, zato se jih lotite skrajno previdno, posebej če poleti niste redno telovadili.

Počep in skok na step

Iz pravilnega počepa skočimo na step v smukaško prežo in ponovno v počep. Vaja nam bo okrepila mišice nog in zadnjico, če pa bo primerno intenzivna pa tudi dihalne in srčno mišico. Vajo ponovimo v treh serijah po dvajset ponovitev.

Stranski preskoki na stepu

Boke držimo nizko in nazaj, nato pa izmenično preskakujemo in menjamo noge. Pomembno je, da vedno obremenimo nogo, ki je na stepu, druga noga se bolj ali manj le dotakne tal. Tu bosta dve seriji po 25 ponovitev čisto dovolj, da začutite pekoče noge in zadnjico.

Diagonalni priteg kolena

Postavimo se v oporo za sklece, trup je čvrst, boki v višini prsnega koša. Z izdihom počasi čim bolj približamo koleno nasprotnemu komolcu. Isto ponovimo še z drugo nogo, vajo ponovimo dvakrat po 15 ponovitev na vsako nogo.

Izpadni korak v preskoku

Postavimo se na step z nogami, nato potisnemo boke nazaj, iztegnemo eno nogo,trup pa naprej, s čimer ostane teža telesa na sprednji pokrčeni nogi. Nato s sprednjo nogo dvignemo telo in v zraku zamenjamo nogi. Vajo izvajajmo elastično, pazimo, da s sprednjim kolenom ne silimo naprej. Dve seriji po 20 ponovitev bosta dovolj, da se zadihamo in občutimo malo bolečine v mišicah.

Sklece

Roke postavimo na step, komolci so obrnjeni proti telesu, ramena so potisnjena stran od ušes (proti trupu). Lažja izvedba je s koleni na tleh,  natrenirana dekleta pa se postavite kar na stopala. Trup naj bo čvrst. Dve seriji po 15 sklec bo odlično izoblikovalo prsni koš in roke.

Vse bralke, ki končajo intenzivni program, si zaslužijo velik aplavz. Pišite nam na naš facebookov profil o tem, kaj ste občutili med vadbo.

prejšnji članek
10 korakov do zdrave prebave
Zdravje
10 korakov do zdrave prebave
naslednji članek
Čudežna moč resveratrola
Zdravje
Čudežna moč resveratrola