Šolta
Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi kamerami nad obiskovalce

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Osupnite goste: Zeliščne in sadne ledene kocke

3. 8. 2017; 02.00
Avtor: V. M.
Se radi poigravate s kulinarično dekoracijo? Kaj ko bi postregli s pijačo, ki ne bo poskrbela le za osvežilen ples brbončic, pač pa bo prijetna tudi za oko?

S sadnimi in zeliščnimi ledenimi kockami lahko popestrite raznovrstne pijače. foto: Pinterest

Sliši se, kot da vam bomo razkrili, kako pripraviti ledeno fuzijo iz tretje dimenzije. Ne, sredi kuhinje ne bomo ustvariti ledene skulpture iz Labodjega jezera. Le poskrbeli bomo, da boste na preprost način navdušili goste. Ali pa razvajali sebe, tudi to je kakopak potrebno, da smo srečni in zadovoljni.

Zamrznite različno sadje in zeliščne lističe. foto: Pinterest

Torej, nič umetnosti, zgolj preprost nasvet, kako pijači vdahniti kanček glamurja. Pripravili bomo zeliščne in sadne ledene kocke, s katerimi boste popestrili koktajle.

Sadne kocke lahko ponudite tudi v večji stekleni posodi. foto: Pinterest

Da bodo ledene kocke prozorne oz. da bodo motivi kristalno vidni, boste potrebovali destilirano vodo. Če je nimate pri roki, vodo preprosto zavrite in počakajte, da se ohladi.

Medtem pripravite zelišča, kot je denimo meta, melisa, žajbelj, timijan, bazilika in sivka (primerna za uživanje). Pijači se bodo odlično podali tudi sadni koščki, zato na drobne trikotnike narežite rezine neškropljene limone, limete in pomarančne. Uporabite lahko tudi borovnice, maline, robide, ribez, jagode. Če radi srkate gin tonik, pripravite tudi kumarične rezine, ki se bodo odlično podale ledenim kockam z limeto.

Uporabite destilirano vodo foto: Pinterest

Lističe in cvetove zelišč in dišavnic ter sadne in zelenjavne rezine sedaj položite v modelčke za izdelavo ledenih kock. Večje modelčke, kot imate na voljo, bolj glamurozen bo učinek, pa tudi pijača bo dlje časa ostala hladna. Prek sestavin prelijte destilirano vodo in vse skupaj shranite v zamrzovalno skrinjo.

S tako pripravljenimi kockami lahko popestrite raznovrstne napitke. Poleg tega, da bodo videti vaši kozarci nadvse šik, pa bodo sestavine obogatile tudi aromo pijače.

Preberite si še: Obliž za slabo vest ljubiteljev gin tonika

prejšnji članek
To so posledice preredke menjave brisač
Svet slavnih
To so posledice preredke menjave brisač
naslednji članek
Lahko dojenje prepreči poporodno depresijo?
Zdravje
Lahko dojenje prepreči poporodno depresijo?