nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Nimate klime? Pričarajte svežino s preprostim trikom!

2. 8. 2017; 03.00
Avtor: V. M.
led dlan

Led se obnaša kot magnet za maščobo. foto: Profimedia

Preizkusite trik za hitro ohladitev doma …

Peklensko vroče je v teh dneh, kar močno vpliva tudi na temperature v naših domovih. Kako si lahko pomagate, če nimate klime? Z naslednjim praktičnim nasvetom boste prostor močno ohladili. Pripravite se na svežino!

Da bi temperaturo znižali, bomo seveda potrebovali ventilator. Za večji učinek, lahko uporabite tudi dve napravi za hlajenje, v kolikor ju imate na voljo. Nemara ste že slišali, da lahko prostor ohladite tudi tako, da pred ventilator postavite posodo s hladno vodo? Slednje vam bo zagotovo pomagalo ohladiti zrak, a tisto pravo svežino boste pričarali malce drugače. Da bi poskrbeli za občutno znižanje temperature, pred ventilator postavite večjo posodo z ledom. Ledene kocke lahko pokapate tudi z eteričnim oljem sivke ali denimo evkaliptusa, kar bo zrak odelo v prijetno sveže vonjave.

Kje naj dobim celo posodo ledenih kock?

In to vsak dan?! Ste pomislili na to, kajne? Ker res potrebujete kar nekaj ledu, se lahko znajdete tudi nekoliko drugače. Vsakodnevno polnjenje vrečic je res zamudno, zato lahko z vodo napolnite 6 plastičnih kozarčkov, iz katerih naslednji dan stresete ledeno vsebino in z večjimi kosi ledu napolnite posodo. Še lažje pa bo, če boste zamrznili pet pol litrskih plastenk in jih postavili na pladenj. Ko se bodo odmrznile, jih preprosto zamenjate z novimi. Poskrbite le, da boste imeli v zamrzovalni skrinji novo zalogo.

Dodatni ukrepi: V pasji vročini nikar ne odpirajte oken. Slednja dobro zasenčite, na stežaj pa jih odprite šele v večernih urah, ko se bo zunanji zrak ohladil. Če je le mogoče, ne uporabljate pečice, saj slednja vpliva na občuten dvig temperature v prostoru.

Preberite si še: Recept za domači rehidracijski napitek

foto: Pinterest

prejšnji članek
Bralci svetujte: 'Sodelavka močno zaudarja. Zmešalo se nam bo!'
Zdravje
Bralci svetujte: 'Sodelavka močno zaudarja. Zmešalo se nam bo!'
naslednji članek
To je izpuščaj, ki ga lahko v teh dneh opazite na koži
Zdravje
To je izpuščaj, ki ga lahko v teh dneh opazite na koži