Tara R Svet24.si

Primer male Tare, ki so jo po enem letu našli na ...

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

Mitja Okorn Svet24.si

Avtor dokumentarca o covidnih bolnikih "v šoku"

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

Natalija Bratkovič Odkrito.si

Natalija Bratkovič priznava: Ni enostavno stati v...

cepivo profi Ekipa24.si

Panika v Angliji, številke so ZASKRBLJUJOČE! ...

Učinkovine v hokaido buči vplivajo na zdravje oči
| V. M.

Učinkovine v hokaido buči vplivajo na zdravje oči

Imate radi buče?, Pexels

Imate radi buče? Morda boste odslej pogosteje posegli po oranžno rdeči buči, ki se ne ponaša le z izvrstnim okusom, pač pa učinkovino, ki preprečuje razvoj številnih očesnih bolezni.

Oranžno rdeča buča hokaido vsebuje veliko vitaminov, mineralov in vlaknin, ki urejajo prebavo in pospešujejo izločanje urina. Priljubljene so tudi zato, ker nimajo veliko kalorij, zaradi česar posegajo po njej tudi vsi tisti, ki želijo uravnati telesno težo. Največ pozornosti gre zagotovo nameniti bogastvu, ki ga hokaido buča skriva v sebi, a se tega ljudje še vedno premalo zavedamo.

Ta oranžno rdeča buča namreč kar poka od zdravju koristnih snovi, saj vsebuje pravo zakladnico luteina in betakarotena, ki bistri vid in varuje oči pred številnimi nevšečnostmi. Preprečuje denimo degeneracijo rumene pege ter nastanek sive in zelene mrene (glavkom).

Morda niste vedeli, da je ravno očesna leča najbolj podvržena boleznim, saj je skoraj 100 – odstotno sestavljena iz beljakovin, ki so izjemno dovzetne za poškodbe prostih radikalov. Slednje lahko preprečimo z uživanjem betakarotenov, ki jih encimi v telesu spremenijo v vitamin A. In ravno omenjen vitamin preprečuje poškodbe prostih radikalov v telesu, pomaga pa tudi pri preprečevanju bolezni srca ter raka debelega črevesja, pljuč, mehurja, materničnega vratu, dojk in kože.