stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

To je hrana, s katero lahko svoj prehlad le še poslabšate

12. 12. 2023; 02.00
Avtor: K.M.
kisle kumarice

foto: Profimedia

Zagotovo veste, da vam v času bolezni pomagata topel čaj, domača goveja juha. Pa ste vedeli, da vam lahko določena hrana v času bolezni vaše stanje in počutje še dodatno poslabša?

Seveda alkohola, ki povzroča dodatno dehidracijo, hkrati pa izničuje učinek določenih zdravil, tukaj ni potrebno dodatno poudarjati. Čeprav raziskave kažejo na to, da kozarec rdečega vina na dan izboljšuje imunski sistem, v času bolezni izpustite tudi tega. Katera živila pa so še tista, ki bi se jih morali v času bolezni izogibati? 

Ocvrta hrana že sama po sebi nikoli ni zdrava, še slabša pa je za telo, ki je oslabljeno zaradi določene bolezni. Polna je zasičenih maščobnih kislin, ki so težko prebavljive in lahko močno spremenijo prebavni sistem organizma, ki v času bolezni že tako ne deluje tako kot bi moral. Kupljeni sadni sokovi so v večini primerov slaba izbira. Res je, da so sadni sokovi polni mineralov in vitaminov, ki so za telo dobri. A to ne velja za kupljene sokove. Le-ti so polni umetnih sladkorjev, ki v telesu "kradejo" vitamine in tako slabšajo imunski sitem. Kisla hrana še dodatno razdraži že tako otečeno sluznico, kar lahko hitro poslabša simptome bolezni. Sem spada okisana zelenjava in pa tudi citrusi. Le-te raje iztisnite in jih umešajte v topel čaj. 

prejšnji članek
10 vprašanj, ki bodo spremenila vaše življenje
Zdravje
10 vprašanj, ki bodo spremenila vaše življenje
naslednji članek
Rdeča pesa je odlična hrana za možgane
Zdravje
Rdeča pesa je odlična hrana za možgane