Alec Baldwin Svet24.si

Hollywoodski strokovnjaki: Alec Baldwin ni ...

osumljeni, umor družine đokić, goran džonić Svet24.si

Balistiki potrdili, da gre za morilsko orožje, v ...

katrinas (6) Svet24.si

Ženska trojnost kot izjemen energijski potencial

poroka dimnik frantar-xx Reporter.si

Kako je "suhceni in nebogljeni" Igor Zabret ...

metka-paragi Necenzurirano

"Vlada želi le stroko, ki se ji uklanja" ...

Tatjana Mihelj, Maja Wagner Odkrito.si

Tatjana Mihelj presrečna, da ji ob strani stoji ...

green dragons Ekipa24.si

MAŠČEVANJE za Škofjo Loko? Navijači iz ...

Izpadanje las kot posledica stresa
| V. M.

Izpadanje las kot posledica stresa

Med najpogostejše razloge za neprijeten pojav sodi hormonsko neravnovesje., Profimedia

Ste vedeli, da lahko izpostavljenost stresnim situacijam vodi v izpadanje las? K stresni plešavosti so nagnjene zlasti ženske.

Sliši se veliko, a četudi vam izpade 100 las na dan, to še ni razlog za preplah. Čas za zaskrbljenost pa lahko upravičeno nastopi, ko število izpadenih las preseže naravno mejo in ko že govorimo o prekomernem izpadanju las. Med najpogostejše razloge za neprijeten pojav sodi hormonsko neravnovesje, drastične diete, različna bolezenska stanja, reakcija na določena zdravila, pa tudi pomanjkanje cinka in železa v organizmu.

Ste pod stresom?

Do izrazitega izpadanja las lahko vodijo tudi stresne situacije. Krizo v poslovnem ali zasebnem življenju čutimo kot hude pritiske, ki se odražajo tudi na našem zdravju. Eden izmed znakov, da je vaše psihično zdravje oslabljeno, je ravno izpadanje las. A četudi zaradi hudega šoka izpade večina las, pa je dobra novica ta, da gre pri stresni plešavosti za začasno izgubo las. Ko se v organizmu znova vzpostavi ravnotežje, se namreč ustavi tudi izpadanje las. Ob tem velja omeniti, da ni nujno, da se to zgodi takoj po izboljšanju psihičnega stanja, posledice hujšega stresa se lahko odražajo še mesec ali dva po izpostavljenosti psihičnim pritiskom.