kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Izpadanje las kot posledica stresa

2. 3. 2024; 04.00
Avtor: V. M.
Ste vedeli, da lahko izpostavljenost stresnim situacijam vodi v izpadanje las? K stresni plešavosti so nagnjene zlasti ženske.

Sliši se veliko, a četudi vam izpade 100 las na dan, to še ni razlog za preplah. Čas za zaskrbljenost pa lahko upravičeno nastopi, ko število izpadenih las preseže naravno mejo in ko že govorimo o prekomernem izpadanju las. Med najpogostejše razloge za neprijeten pojav sodi hormonsko neravnovesje, drastične diete, različna bolezenska stanja, reakcija na določena zdravila, pa tudi pomanjkanje cinka in železa v organizmu.

Ste pod stresom?

Do izrazitega izpadanja las lahko vodijo tudi stresne situacije. Krizo v poslovnem ali zasebnem življenju čutimo kot hude pritiske, ki se odražajo tudi na našem zdravju. Eden izmed znakov, da je vaše psihično zdravje oslabljeno, je ravno izpadanje las. A četudi zaradi hudega šoka izpade večina las, pa je dobra novica ta, da gre pri stresni plešavosti za začasno izgubo las. Ko se v organizmu znova vzpostavi ravnotežje, se namreč ustavi tudi izpadanje las. Ob tem velja omeniti, da ni nujno, da se to zgodi takoj po izboljšanju psihičnega stanja, posledice hujšega stresa se lahko odražajo še mesec ali dva po izpostavljenosti psihičnim pritiskom.

prejšnji članek
Dino Merlin navdušil s šovom in presenečenji
Kultura
Dino Merlin navdušil s šovom in presenečenji
naslednji članek
To so razlogi za nabiranje masla v ušesu
Zdravje
To so razlogi za nabiranje masla v ušesu