stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Je vaša kopalnica sploh čista?

23. 10. 2020; 04.00
Avtor: K.M.
čiščenje, kopalnica

foto: Profimedia

Velikokrat se zgodi, da ljudje premalo pozornosti posvečamo čiščenju kopalnice. Predvsem določenim elementom, ki jih kopalnica ima. Preverite, kako dobro vam gre to od rok!

Kopalnica je tisti prostor doma, ki je poleg kuhinje največkrat očiščena. Hkrati pa gre tudi za tisti prostor, v katerem se nahaja največ bakterij in mikrobov. Če čistite zgolj večje in logične elemente in dele kopalnice, pa vaše delo ni dovolj učinkovito. Preverite, na kaj največkrat pozabite in kako bi morali v tem primeru dejansko ukrepati. 

Kako pogosto očistite pralni stroj

Pralni stroj, ki v večini primerov deluje na 40°C oziroma na še nižji temperaturi vode, je polen plesni in bakterij. Tudi če jih s prostim očesom ne vidite. Zato bi morali minimalno enkrat mesečno pustiti cikel na najvišji temperaturi. Ni potrebno, da je stroj polen oblačil, pustite ga, da čiščenje opravi brez dodatne teže. 

Imate zaveso pri kadi ali tuš kabini? Pa ste jo že kdaj dejansko očistili? 

Zavesa predstavlja idealno površino, na kateri se brez težav širijo različne plesni, na njej pa se lahko zaradijo tudi takšne, ki vplivajo na vaše dihanje. Tuš kabino in ploščice morate očistiti po vsakem tuširanju. Vsaj enkrat na teden pa poskrbite tudi za zaščito zavese! 

Deska na straniščni školjki je v resnici bolj čista, kot si mislite. 

Kljub temu, da na deski sedite, v resnici niti ni tako zelo umazana, kot večina ljudi misli. Vseeno pa na njo prenesete kar nekaj bakterij. Razkužiti bi jo morali vsak dan. Minimalno vsaki peti dan pa mi jo morali tudi dobro očistiti. 

Kako pogosto pa vi čistite kopalnico? 

prejšnji članek
To so lepe hčerke Kelly iz Beverly Hillsa
Svet slavnih
To so lepe hčerke Kelly iz Beverly Hillsa
naslednji članek
Kako pozdraviti svoja jetra in razstrupiti svoje telo?
Zdravje
Kako pozdraviti svoja jetra in razstrupiti svoje telo?