Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

5 odličnih nasvetov za lažje hujšanje

15. 4. 2018; 03.00
Avtor: Revija Bodi Zdrava
hujsanje vodilna

foto: Revija Zarja

Zagotovo vam bodo pomagali.

Izklopite televizor
Pa ne zato, ker naj bi zaradi reklam pojedli več, temveč zato, ker vas televizija (ali kar koli drugega, kar počnete med hranjenjem; tudi delo v službi, medtem ko jeste) odvrača od tega, da bi zbrano jedli. Raziskave pa kažejo, da tisti, ki med jedjo niso zbrani in osredotočeni na svoj obrok, povprečno pojedo deset odstotkov več, kot bi jih sicer.

Vilice vzemite v levo roko (ali desno, če ste levičar)


Hranjenje z roko, ki ni vaša dominantna, bo avtomatsko upočasnilo vaše prehranjevanje in tako preprečilo, da bi pojedli preveč. 

Zmanjšajte gretje
Velika večina nas ima v domovih nastavljeno previsoko temperaturo. Številne raziskave pa kažejo, da nižje temperature v prostoru naše telo spodbujajo k večjemu porabljanju kalorij. Pri nižjih temperaturah namreč telo porabi več energije, da se ogreje, zaradi česar porabite tudi več kalorij.

Zmanjšajte grižljaje
Namesto da popadete hrano, se potrudite in v hrani uživajte z manjšimi grižljaji. Raziskave kažejo, da ljudje, ki hrano razrežejo na manjše koščke in uporabljajo manjši pribor, zaužijejo kar 52 odstotkov manj kalorij v enem obroku.

Bodite pozorni, s kom jeste
Tudi ljudje, s katerimi sedemo k obroku, imajo lahko velik vpliv na to, koliko pojemo. Če se želite držati zdravega načina prehranjevanja, se pri jedi raje družite z ljudmi, ki imajo zdrave prehranjevalne navade in prisegajo na zdravo hrano. Ti vas ne bodo mogli speljati v pregrehe.

prejšnji članek
Zgodnje vstajanje je boljše!
Zdravje
Zgodnje vstajanje je boljše!
naslednji članek
Oblikovalka nakita Olga Košica zopet ustvarila nekaj neverjetnega
Moda&Lepota
Oblikovalka nakita Olga Košica zopet ustvarila nekaj neverjetnega
#nasazenazenska
nasazenazenska