Kaki foto: Profimedia
V teh dneh bo dozorel priljubljeni jesenski sadež kaki, rahlo oranžen plod, ki je iz leta v leto vse bolj priljubljen tudi v Sloveniji. Zakaj ne bi bil, če pa tako lupina kot notranjost vsebujeta veliko pozitivnih učinkovin.
Kaki bi v svojo prehrano morali vnesti, saj gre za bogat vir vitaminov, mineralov in vlaknih. Vsebuje recimo petkrat več vitamina C kot jabolko. Bogat je z antioksidanti, ki preprečujejo vnetja. Ker je zelo nasiten pomaga tudi pri hujšanju. V mrzlih mesecih bo pomagal izboljšati imunski sistem.
Tudi v kulinariki pa je njegova uporaba zelo raznolika. Lahko ga preprosto pojeste ali pa iz njega pripravite namaz, vino, kis, žganje, ga dodate pecivu ali posušite.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.