profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon po željah glavnega svetovalca

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zjutraj nikakor ne morete iz postelje?

27. 2. 2021; 02.00
Avtor: njena.si
profimedia-0309766063

Dva alarma sta dovolj foto: Profimedia

Trije neobičajni triki za lažje vstajanje
Če ste med tistimi, ki zjutraj nikakor ne morejo vstati in budilko kar naprej prestavljajo (samo še 10 minut se ponavadi zavleče v pol ure ali celo eno uro), niste osamljeni. S to težavo se sooča lepo število Zemljanov. In če vam niti nasveti, ki jih je splet poln, kot na primer: ne uporabljajte elektronskih naprav pred spanjem, imejte stalen urnik, odstranite modro svetlobo, ne jejte pozno zvečer in ustvarite si jutranjo rutino, ne pomagajo, berite dalje. Raziskave namreč kažejo, da so zelo pomembne za lažje jutranje vstajanje predvsem naslednje navade.
1. Ne skočite iz postelje takoj ko zazvoni alarm
Običajen nasvet je, da imejte budilko čim dlje od sebe in skočite iz postelje, takoj ko zazvoni. Tak način je morda uspešen v vojski, v vsakdanjem življenju pa ne povzroča nič drugega kot stres. Zato si nastavite dve budilki. Prva naj bo na dosegu roke. Ta vas bo zbudila, ne bo pa vam še treba vstati. Druga naj bo dlje, tako da je ne dosežete, in ta bo pomenila, da morate vstati. Najbolje se obnese od 10-15 minutni interval med prvim in drugim alarmom. Vmes pa lahko še malo poležite, ali počnete nekaj, kar vam je prijetno (berete, poslušate glasbo…).

Pomaga natančen načrt jutranjih opravil foto: Profimedia

2. Začnite dan srečni
Naše vsakodnevne obveznosti so ponavadi naravnane tako, da smo čim bolj učinkoviti. Hitrost, jutranja nervoza in stres pa zagotovo niso najboljša vzpodbuda za vstajanje. Zato si jutra naravnajte tako, da boste z veseljem vstali, ker veste, da vas čaka nekaj, kar radi počnete. Bodisi je to sprehod s psom, jutranja kava s prijateljico, ali pa dejstvo, da boste oblekli novo obleko, ki ste jo kupili na razprodaji. Motivacija je zelo pomembna, zato imejte vedno nekaj, zaradi česar boste z veseljem vstali.

Zjutraj vedno počnite nekaj, zaradi česar boste radi vstali foto: Profimedia

3. Naredite natančen plan jutranjih opravil
Zjutraj je vsaka minuta pomembna, zato jih boste najlažje ‘prihranili’, če si naredite natančen plan jutranjih opravil. Na primer:
Morda se zdi pretirano, a če boste vzpostavili natančno jutranjo rutino, bodo jutra veliko manj stresna in zato bo skok iz tople postelje lažji.
prejšnji članek
Emma Watson se poslavlja od velikih platen
Svet slavnih
Emma Watson se poslavlja od velikih platen
naslednji članek
Začimba, ki zdravi
Zdravje
Začimba, ki zdravi
#obraziavenija
obraziavenija