požar avto hiša
Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni vozili, ogenj zajel tudi hišo

zaprti-menedžerji
Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred njim že moral v zapor

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj danes sporočamo s pisanimi nogavicami?

21. 3. 2019; 01.00
Avtor: V.M. / STA
downov sondrom

Datum svetovnega dne Downovega sindroma je 21. marec. foto: Profimedia

Danes je svetovni dan Downovega sindroma. Razpoznavni znak tega dne so pisane kratke nogavice, ki simbolno opozarjajo na raznolikost ljudi.

"Čeprav lahko ljudje z Downovim sindromom mnogo prispevajo skupnosti, so pogosto pri tem omejeni. Svetovni dan Downovega sindroma naj bo zato dan, ko ljudje s sindromom sporočijo skupnosti, kaj lahko prispevajo," so ob današnjem dnevu zapisali v društvu Downov sindrom Slovenija.

Datum svetovnega dne Downovega sindroma - 21. marec - je Generalna skupščina Združenih narodov izbrala kot simbol dodatnega kromosoma na 21. paru kromosomov v vsaki človeški celici, ki je značilnost tega sindroma.

Kot ob tem dnevu opozarjajo nevladne organizacije, morajo ljudje z Downovim sindromom dobiti priložnost, da prispevajo k življenju v skupnosti, vključujoča družba pa ne sme dopustiti, da kdorkoli zaostane, kar bo tudi ključno sporočilo dogodkov na mednarodni ravni ob letošnjem dnevu.

Že več let na to opozarjajo tudi tako, da vabijo ljudi, naj tudi sami obujejo pisane kratke nogavice kot simbol tega dne in podpore ljudem z Downovim sindromom.

prejšnji članek
Velika pomladna dieta klesti kilograme in pomlajuje
Zdravje
Velika pomladna dieta klesti kilograme in pomlajuje
naslednji članek
Zgodilo se je pred devetimi leti …
Svet slavnih
Zgodilo se je pred devetimi leti …
#nasazenazenska
nasazenazenska