stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Libido pri ženskah – dobro je vedeti

10. 3. 2020; 08.44
Avtor: Oglasno sporočilo
libidin

Libido foto: Envato

Libido je splošni spolni nagon ali želja osebe po spolni aktivnosti. Vključuje naše zanimanje za spolne misli ali aktivnosti. Iz dneva v dan verjetno opažate spremembe v vašem spolnem nagonu, ki so posledica vsega, kar vas obdaja; od vašega menstrualnega cikla pa do okoljskih dejavnikov, kot so izčrpanost zaradi dolgih delovnih ur, vse večje družinske odgovornosti, vse manj časa zase in za partnerja. Kar verjetno manj zaznavate, pa je način, kako se z leti vaš libido spreminja.

Možgani so vaš največji spolni organ. Tam se sproži iskra, ki vname ogenj poželenja in strasti.

Nekatere raziskave kažejo, da je vaš spolni nagon lahko sorazmeren z velikostjo amigdale, središča čustev v obliki mandljev v vaših možganih.Ko doživite nekaj lepega kot je poljub, hipotalamus proizvaja dopamin, nevrotransmiter, ki je kritičen za zadovoljstvo in motivacijo. Raziskava fMRI iz leta 2012 je pokazala, da sedel možganov, ki se imenujeventralni striatum zasveti, ko ženska vidi nekaj, kar ji povzroča poželenje. Ventralni striatum ljudi tudi spodbuja k avanturam, saj znanstveniki menijo, da pri avanturi pride do reverza mehanizma, odgovornega za starodavno evolucijsko prednost: testiranje neznanega.

Zmanjšanje libida se pri ženskah lahko zgodi kadarkoli, ko postanejo spolno aktivne. Večina žensk ga doživlja po nosečnosti med dojenjem.

Vsako negativno ali pozitivno duševno stanje lahko vpliva na vaš libido. Psihološki dejavniki in dejavniki življenjskega sloga bi lahko vključevali anksioznost, depresijo, travmo, nizko samozavest, težave s telesom, stres, žalost, prehrano, raven telesne pripravljenosti, občutke izpolnitve, tesnobo in sramoto. Fobije in strah pred spolnim odnosom, vključno z vaginizmom (zelo boleč krč nožnice) psihoseksualnega vprašanja, lahko zagotovo uničijo spolni občutek.

Nekatere ženske čutijo pritisk, da morajo biti seksi in privlačne – kot tudi nekateri moški. Če se s tem obremenjujejo ali čutijo znake staranja, se lahko počutijo manj samozavestno glede svojih teles ali pa neudobno v svojem telesu. Vsi ti dejavniki lahko prispevajo, da se ženske ne počutite seksi.

Ne glede na to, kaj je razlog za vaš zmanjšan libido, vam to ne bi smelo več povzročati strahov ali biti razlog, da bi se izogibali ponovnemu zagonu zelene luči za vašega partnerja. Zakaj? Nižji libido ne pomeni »konec sveta« in obstajajo različni načini za njegovo povečanje.

Študija iz leta 2010 je pokazala, da se ženska plodnost v 30-ih in 40-ih letih umirja, njene spolne fantazije pa postajajo pogostejše in tudi njen spolni nagon na splošno postane močnejši. Ženske z leti ugotavljajo, da je seks bolj prijeten, ker dobijo boljšo samopodobo. Na svetu skoraj ni boljšega občutka, kot je občutek biti seksi, in to vas takoj spravi v odlično razpoloženje.

Kako povečati libido – poskusite te čutne dejavnosti

Če se pogosto ne počutite telesno vzburjeni - če v vagini ne čutite ščemenja, ko pomislite na nekaj seksi ali razburljivega - potem vam morda lahko pomagajo naslednje čutne dejavnosti:

-lahko poskusite z nanašanjem losjona na svoje telo, z raziskovanjem vaših erogenih con z radovednostjo in masturbiranjem s prsti ali s spolnimi pripomočki za erotično stimulacijo;

-poskusite tudi z dejavnostmi, ki vam pomagajo počutiti se dobro v svojem telesu in dvigniti endorfine, kot so npr. različne vaje, ples ali petje;

-kolikor bolj boste uživali v masturbiranju, poljubljanju, objemanju in/ali spolnih zadevah z nekom, s komer se počutite zadovoljni, toliko bolj si ga boste verjetno želeli. Kadar nimamo spolnega stika, lahko postanemo prezasedeni z drugimi stvarmi ali pa ga čisto spravimo iz glave. Če se navadimo na to, da ga nimamo, lahko potem traja nekaj časa, da se telo znova »odpre«;

-če se vam je težko povezati z drugimi ljudmi na čustveni ali spolni ravni, potem na glas razložite kako se počutite, s stavki, kot so: »Jaz sem jezna / nesrečna / žalostna / prestrašena, ker…« to vam lahko pomaga, da se počutite bolj v stiku s svojimi čustvi in tudi bolj boste razumeli druge.

Morda ste povsem zadovoljni s svojim libidom, vendar bi radi več seksa, ali pa drugačno vrsto seksa v razmerju v katerem ste. V tem primeru si oglejte spodnje nasvete.

Kaj še lahko storite, da bi se počutili seksi?

Obstaja nekaj dejavnosti vizualno senzualne komunikacije nizke intenzivnosti, ki lahko pomagajo paru, da sta si bližje, lahko brez spolnega odnosa ali kot način za vzpostavitev spolne napetosti, ker včasih nimata časa za seks, ali pa samo zato, ker se s tem počutita dobro.

-Objameta se oblečena ali naga, hkrati pa usklajeno dihata.

-Partnerja sta s telesoma prepleteno objeta in se poljubljata.

-Skupno tuširanje ali kopanje.

-Tudi če niste vajeni hoje v visokih petah, ga lahko v postelji prijetno presenetite s čevlji z visokimi petami.

-Kavo ali čaj mu za spremembo lahko skuhate v čipkastem spodnjem perilu.

-Vzajemna masturbacija, kjer se partnerja po želji dotikata vsak sebe ali tudi drug drugega.

Možno je, da se dve osebi z različnima stopnjama libida srečata nekje »na sredini« in da se poveča fizična povezava, ne da bi potrebovala spolnost, da bi partnerstvo ohranila pri življenju. Možnost, da govorimo o seksu in načrtovati kdaj bomo imeli intimnost, je lahko enako pomembno kot sam seks.

Če eden ali oba ne moreta ali nista pripravljena delati na tem, ali če je kateri od njiju nezadovoljen z rezultatom prizadevanja, je morda treba sprejeti to, kar imate, alipoiskati druge načine, da bi se v ljubezni počutili srečni.

Libidin zanjo – za obogatitev ženske spolnosti in senzualnosti

Resnična, zdrava in živahna spolnost je pokazatelj splošnega zdravja ženske.

Prirojen občutek za spolno pripravljenost je ključ do bogastva užitkov in zadovoljstva, ki ga uživa izključno ženski spol. Ženske so biološko nagnjene k občutku ekstaze in v ljubezni doživljajo povečane prijetne občutke. Ženske so v svoji naravi ustvarjene tako, da doživljajo dolgotrajne orgazme in večkratne orgazme. Na žalost pa v današnjem stresnem času trpi tudi ženski libido – včasih celo do stanja neobstoja.

Libidin za ženske je nova generacija prehranskih dopolnil v obliki kapljic, ki uporabljajo vibracije biološko aktivnih snovi (skrajšano se imenujejo biosignali), ki jih shranjujejo v kristalni rešetki silikatnega koloida. Te ob zaužitju vplivajo na molekulske receptorje organizma s katerim pridejo v bioresonanco.

Libidin za ženske je narejen posebej za potrebe ženskega zdravja, saj vključuje obnovitev vitalnosti njihovih reproduktivnih organov, tkiv in nevroloških receptorjev, ter omogoča polno uživanje številnih intimnih življenjskih užitkov. Tudi ženske, ki nimajo spolnih odnosov, bi morale kljub temu imeti spolno energijo zaradi dobrega zdravja, osebnega zadovoljstva in dolgotrajnega življenja.

Libidin je odgovor na prizadevanje po naravnem, varnem in zdravem načinu izboljšanja razpoloženja, energije in spolnega poželenja. Gre za učinkovit način za krepitev spolne vloge žensk s prebujanjem njihove prirojene spolnosti in čutnosti.

S kombinacijo ustreznih informacijskih odtisov rastlinskih sestavin, ki posnamejo delovanje afrodiziakov, ki so skrbno izbrani za maksimalno učinkovitost, predstavlja Libidin za ženske pripomoček za obogatitev njihove spolnosti in senzualnosti. Nekateri informacijski odtisi dobro vplivajo na ožilje in s tem prispevajo k boljši prekrvavitvi, drugi pa izrecno spodbujajo ženske spolne organe. Vse ostale sestavine pa poganjajo nevrološke funkcije, da prebudijo žensko naravno sposobnost za samozavest, čutnost in čustveno angažiranost ter fizično občutljivost številnih ženskih erogenih con.

Strnjeno, Libidin bo ženskam zagotovil pomembno krepitev ženskega libida, vključno s pogostejšimi, intenzivnejšimi orgazmi in splošnim povečanjem erogene občutljivosti in odziva na spolne dražljaje.

prejšnji članek
Odziv Slakonje na ostre kritike o odmevni parodiji
Svet slavnih
Odziv Slakonje na ostre kritike o odmevni parodiji
naslednji članek
Slovenska pevka delila težko porodno zgodbo
Svet slavnih
Slovenska pevka delila težko porodno zgodbo