Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Boste plačali vrtec tudi za obdobje, ko bo zaprt?

13. 3. 2020; 03.00
Avtor: V.M.
vrtec, otroci

vrtec, otroci foto: Profimedia

Starši se po številnih spletnih skupinah glasno sprašujejo, kaj se bo zgodilo s plačilom vrtca zaradi trenutnih kriznih razmerah, ko so vrtci po vsej Sloveniji zaprli vrata. Ministrstvo je za javnost že podalo kratek odgovor.

Dragi starši, brez skrbi. Za obdobje, ko bodo vrtci zaprti, ste oproščeni plačila, kar velja tudi za tiste starše, ki boste koristili nujno varstvo. V času, ko bodo zgojno-izobraževalni zavodi zaprti, se bo izvedla dezinfekacija prostorov, v katerih se nahajajo otroci in prostorov, v katerih so se gibali zaposleni. Navodila bodo na ministrstvu sproti dopolnjevali in prilagajali razmeram, ki se naglo spreminjajo.

Organizirano nujno varstvo

V času zaprtja vzgojno-izobraževalnih zavodov bo zagotovljeno nujno varstvo otrok tistih staršev, ki morajo opravljati delo v sektorjih kritične infrastrukture ali na področju nacionalne varnosti do vključno petega razreda osnovne šole (OŠ), je danes povedala državna sekretarka na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Martina Vuk.

Varstvo ne bo smelo potekati v skupinah z več kot šestimi otroki, posamezne skupine pa naj se med seboj čim manj družijo. Prostori za varstvo morajo biti dovolj veliki in redno zračeni ter opremljeni z ustreznim higienskim priborom. Ob primernem vremenu naj otroci čim več časa preživijo zunaj.

"Če bi kateri od otrok iz nujnega varstva kazal kakršne koli znake obolenj, ne sme biti v tem varstvu. Oddaljiti ga je treba od ostalih, kjer naj počaka starše. Nato naj takšni otroci ostanejo doma. Če pa bi kateri od teh otrok zbolel v domačem okolju, naj starši obvestijo varstvo, v katerem bi moral biti otrok," je poudarila državna sekretarka.

prejšnji članek
Uma Thurman iz filmskega platna na televizijo
Svet slavnih
Uma Thurman iz filmskega platna na televizijo
naslednji članek
Biomedicinsko zdravljenje neplodnosti
Zdravje
Biomedicinsko zdravljenje neplodnosti
#obraziavenija
obraziavenija