900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

V karanteni vse več slovenskih otrok

4. 9. 2020; 10.26
Avtor: STA
deklica maska

Maske so zgolj priporočene v skupnih prostorih. foto: Profimedia

Zaradi okužbe z novim koronavirusom je v karanteni vse več razredov in oddelkov v vrtcih.

Okužbe z novim koronavirusom se vse bolj širijo po slovenskih vrtcih in šolah. Predstavljajo tudi vse večji organizacijski problem. V prvem tednu pouka so okužbe potrdili v več vrtcih, šolah in dveh gimnazijah. Razredi, kjer so potrdili okužbe, praviloma ostajajo doma in pouk nadaljujejo od doma, prostore pa so temeljito razkužili.

Braslovški župan Tomaž Žohar je zaradi okužbe z novim koronavirusom danes odredil zaprtje vrtca Trnava in tamkajšnje podružnične osnovne šole. Potrdili so namreč štiri primere okužbe, 23 zaposlenim pa so odredili karanteno oz. samoizolacijo. Prostore šole so že ustrezno razkužili, je zapisano na spletnih straneh braslovške občine.

Prav tako so sprejeli vse preventivne ukrepe za zaščito zdravja otrok in zaposlenih. Dodatno so v teh dneh trikrat izvedli popolno dezinfekcijo s posebno napravo za te namene. Sklicali so tudi štab civilne zaščite Občine Braslovče, ki bo spremljal epidemiološko sliko in skupaj s pristojnimi službami izvajal takojšnje ukrepe glede na vsakokratno spreminjanje stanja. O vseh izvedenih ukrepih ter aktualni situaciji bo občina prebivalce sproti obveščala.

Občina občane prosi, da ravnajo odgovorno, spoštujejo vse sprejete ukrepe in navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in štaba civilne zaščite, posebej pa starše prosi, da otrokom dodatno razložijo pomembnost spoštovanja ukrepov in navodil za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.

prejšnji članek
Noseča slovenska pevka z dvema 'dojenčkoma'
Svet slavnih
Noseča slovenska pevka z dvema 'dojenčkoma'
naslednji članek
Tina Gorenjak se je poslovila s seksi plesom
Svet slavnih
Tina Gorenjak se je poslovila s seksi plesom
#obraziavenija
obraziavenija