favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Milijarda ljudi na sveti trpi – ne bodite med njimi tudi vi

16. 12. 2020; 02.30
Avtor: Promocijski material
trpljenje

trpljenje foto: profimedia

Verjetno vas zanima vzrok za velikansko številko trpečih v naslovu članka. Gre za število ljudi, ki imajo pomanjkanje vitamina D v telesu.

In zakaj opozarjamo vas, ko vendar živite v dokaj neonesnaženem okolju, se zdravo prehranjujete in redno gibate, skrbite za higieno … Svarilo je na mestu, saj so pred mesecem dni vodilni strokovnjaki predstavili rezultate letošnjih raziskav o pomanjkanju vitamina D – in dejstvo je, da za pomanjkanje vitamina D trpi kar 80 odstotkov Slovencev.

Naj spomnimo, da je vitamin D je izredno pomemben vitamin, ki ima močne pozitivne učinke na celotno telo. V nasprotju z drugimi vitamini, vitamin D deluje kot hormon in prav vsaka celica v telesu ima zanj receptorsko mesto.

Ko je naša koža izpostavljena sončni svetlobi, ga telo tvori iz holesterola. Prav tako ga najdemo v nekaterih živilih, kot so mastne ribe in obogateni mlečni izdelki, vendar vedeti moramo, da ga samo s prehrano in sončno svetlobo dobimo premalo.

Priporočeni dnevni vnos (RDI) je običajno okoli 400–800 IE, vendar številni strokovnjaki menijo, da bi ga morali dnevno vnesti veliko več. Ker hrana in sončni žarki zadostne količine vitamina D ne zagotavljajo, na srečo obstaja druga rešitev.

Vitamini in minerali z visoko vsebnostjo hranil obstajajo tudi kot prehranska dopolnila, ki telo ustrezno oskrbijo v vitaminom D. Pri holistic.si imajo zdaj tako na voljo izjemo prehransko dopolnilo - tekoči Vitamin D3 in K2, ki s sinergijo med vitaminoma na najboljši možni način pripomore k ohranjanju najugodnejšega stanja kosti, srca in ožilja ter imunskega sistema. Ne postanite torej del omenjene trpeče milijarde iz naslova …

prejšnji članek
11 simptomov, ki so alarm za vaše zdravje
Zdravje
11 simptomov, ki so alarm za vaše zdravje
naslednji članek
Z zanemarjanjem sebe je konec, obstaja Holistic D3
Zdravje
Z zanemarjanjem sebe je konec, obstaja Holistic D3