stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako na množične proteste gledajo zdravniki s covidnih oddelkov?

6. 10. 2021; 01.00
Avtor: V.M.
protesti vs covidni oddelek

Protest VS covidni oddelek UKC Ljubljana foto: Lavrič / UKC Ljubljana

Ljubljanski infektolog ob pogledu na prizore protestnikov počasi ostaja brez besed. Kako rešiti ljudi, ki si tega ne želijo? Preberite, kaj si o vsem skupaj mislijo tisti, ki v vsem kaosu ta trenutek rešujejo življenja. Tudi tistih, ki so se na ulici borili za svobodo in ukinitev ukrepov.

»Ko delaš na Covid oddelkih, si res želiš, da bi določeni glasni influencerji in organizatorji izgredov prišli pomagati. Čisto vsak par rok bi prav prišel. Bolnikov je vsak dan več, kar obremenjuje vse oddelke UKC-ja, oziroma slovensko zdravstvo kot celoto,« je razočaran ljubljanski infektolog David Zupančič, ki ne želi obupati nad ljudmi in si prizadeva še naprej slediti svojemu poslanstvu. In kako mu ob vsem spodkopavanju truda, da bi zajezili širjenje virusa, to sploh uspeva? Predvsem tako, da razmišlja o vseh tistih hvaležnih bolnikih, ki so jim rešili življenje.

»Jaz sicer zagovarjam, da je treba zelo natančno in previdno usmeriti svojo pozornost v teh časih. Ne namenjati misli, časa in skrbi primitivnim in nasilnim. Ne pozno v noč razmišljati o tistih, ki so zapustili stroko, za katero smo zdravstveni delavci podkupljeni in nevarni. Jaz rad razmišljam o prijaznih ljudeh, o vrhunskih sodelavcih, o požrtvovalnih gasilcih in policistih, o hvaležnih bolnikih in o vseh, ki smo jih rešili,« je na svojem spletnem profilu zapisal Zupančič ter zaključil, da razmišlja tudi o tem, da se bo pandemija nekoč končala. »Še vsaka se je. In naivno upam, da nam do takrat ne zmanjka empatije.«

Spodaj pa še nekaj njegovih misli, ki bodo morda koga predramile. Morda. Preberite jih.

Te borbe ne bomo zmagali zdravstveni delavci sami, saj niti ni le naša borba ...

prejšnji članek
Rok Piletič padel na kolena pred slovensko pevko
Svet slavnih
Rok Piletič padel na kolena pred slovensko pevko
naslednji članek
Fatalni moški: Aljoši se je mudilo domov k hčerki
Svet slavnih
Fatalni moški: Aljoši se je mudilo domov k hčerki