kokosi (2) Svet24.si

Bodo morale biti kokoši res prijavljene in ...

kolo, kolesar, tovornjak, splošna, simbolična Svet24.si

Mladoletna kolesarka umrla po trku s tovornjakom

Petra Grah Lazar Necenzurirano

Šefica NPU ima novo službo z bajno plačo, ...

David Urankar, Liza Praprotnik, Andreja Gregorič, Panorama Reporter.si

Panorama, škandalozna polomija TV Slovenija: ...

legat Ekipa24.si

Grozno: Nemška legenda bo ostala brez jajca, ...

femme-fatale-2022 Njena.si

Tako je pri 43 v kopalkah videti Hajdi Korošec ...

doncic Ekipa24.si

Tukaj je odgovor! Dončić hrvaškemu zvezdniku, ...

Se spopadate z utrujenostjo, napihnjenostjo in odvečnimi kilogrami?
| M.Z.

Se spopadate z utrujenostjo, napihnjenostjo in odvečnimi kilogrami?

V kolikor vas pesti utrujenost, napihnjenost in se borite z odvečnimi kilogrami je lahko vzrok v preobremenjenosti jeter. Rešitev za vaše težave je prečiščevanje telesa in razstrupljanje jeter s pomočjo naravnih zelišč. Med najbolj učinkovite štejemo pegasti badelj, indijsko kosmuljo in sladki koren. Preverite, kako delujejo.

Jetra so središče za razstrupljanje telesa

Vse kar vnesemo v telo, gre skozi jetra, ki imajo več kot 500 funkcij in delujejo kot filter, kar jih lahko zelo obremeni. Preobremenjenost jeter se lahko pokaže s simptomi kot so utrujenost, napihnjenost, slaba prebava, težave s kožo, pomanjkanje energije in pridobivanje odvečnih kilogramov. K sreči pa so jetra eden redkih notranjih organov, ki so sposobni naravne regeneracije, če jim jo seveda omogočimo. Zanjo potrebujejo tri mesece, v tem času pa moramo živeti čim bolj zdravo. Iz jedilnika črtajte sladkor, mastno in predelano hrano, alkohol in nikotin ter vključite več nepredelane prehrane, sadja in zelenjave. Ob tem ne pozabite na moč naravnih zelišč. Jetra si bodo hitro opomogla, ob tem pa boste poskrbeli tudi za izgubo kakšnega odvečnega kilograma in boljše počutje.

Kje raste pegasti badelj?

Pegasti badelj bomo pogosto našli na Primorskem, kjer ga gojijo tudi v okrasne namene. Je sredozemska rastlina, ki zraste do dva metra visoko in v poletnih mesecih očara z značilnim rožnato vijoličastim socvetjem in bodečimi listi, ki imajo značilno belkasto obarvane žile.

Moč narave in njenih učinkovin

Pegasti badelj ima dokazano zelo močno delovanje pri razstrupljanju jeter, saj se že stoletja uporablja kot naravno zdravilo za bolezni jeter in žolčevoda. Silimarin, ki ga najdemo v semenih pegastega badlja ima močan antioksidativen učinek, kar pomeni, da preprečuje poškodbe jetrnih celic, ki nastanejo zaradi tvorbe prostih radikalov. Za dobro prebavo, zaradi katere ob razstrupljanju redno odvajamo toksine iz telesa, pa poskrbi golostebelni sladki koren, ki spodbuja dobro delovanje črevesja. Izvleček indijske kosmulje, ki vsebuje filantin in hipofilantin pa deluje kot močan antioksidant in varuje celice ter tkiva pred poškodbami prostih radikalov.

V naravi najdemo tudi najboljšega pomočnika jeter, to je silimarin (izvleček pegastega badlja).

Ko se lotite razstrupljanja priporočamo vsaj trimesečno terapijo, saj v tednu dni telesa ne boste očistili vseh strupov, ki so se tam nabirali dlje časa. Posezite po preverjenih rešitvah za razstrupljanje telesa, ki jih priporočajo farmacevti. Ob razstrupljanju telesa pa poskrbite še za zdravo prehrano, vadbo, ter se znebite nezdravih navad.