Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Hekanje, maraton, hekaton?

26. 10. 2022; 10.28
Avtor: Oglasno sporočilo
IMG_7320 _novo
OK, čakaj, kaj je to in kakšno vezo ima z mano? Ne skrbi, vse ti bo jasno, ko prebereš tole.

Kaj je sploh hekaton?

Besedo sestavljata dva angleška izraza – hack (inovativno reševanje programske zagate) in marathon. Prvi hekatoni so se pojavili v Združenih državah Amerike. To so bili dogodki, na katerih so se zbrale ekipe programerjev, dizajnerjev in različnih razvijalcev, ki so se lotili problemov tako, da so razvijali aplikacije. Na voljo, da problem rešijo, so imeli določen čas, na koncu pa je bil izbran zmagovalec.

A to obstaja tudi pri nas?

Itak! Sploh zadnje čase lahko tudi pri nas opazimo vedno več hekatonov. Ti pa niso nujno le računalniško usmerjeni, povezani so lahko z različnimi izzivi. Zdaj zagotovo že veš, da obstaja nekaj, čemur pravimo zavarovanje. Najverjetneje trenutno za to skrbijo tvoji starši, vseeno pa je fino, da tudi ti izveš za kaj sploh gre. Prav z namenom, da se mladi naučijo več o tej temi, obstaja LIT hekaton. To je tekmovanje za mlade, ki v skupinah rešujejo različne izzive, povezane z zavarovalništvom, tveganji in financami.

Kako pa sodelujem?

Stvar je taka. LIT hekaton se začne 11. novembra 2022. V ekipi morata biti vsaj tri in največ štiri osebe, zmagovalna ekipa pa bo prejela nagrado v višini kar, pazi to, 2.000 eur! Zato nujno povej naprej in povabi prijatelje, ki so dijaki ali pa študentje.

Ti zveni zanimivo? Z ekipo se lahko prijavite do zapolnitve prostih mest oziroma do 7. novembra 2022.

Se želiš učiti novih stvari in obrniti tveganja v lajfu na svojo stran? Prečekiraj spletno stran www.lajfjeigratveganja.si, na instagramu followaj profil @lajfjeigratveganja in na FB lajkaj stran Lajf je igra tveganja.

prejšnji članek
Globok sen za trdnejše zdravje
Zdravje
Globok sen za trdnejše zdravje
naslednji članek
Ideja: Ko nimate veliko časa, pripravite to sladico
Kulinarika
Ideja: Ko nimate veliko časa, pripravite to sladico