Ana Žontar Kristanc je poslovna ženska in mamica dvema sinovoma, zato zagotovo ve, kako je, ko moraš na hitro potešiti njuna lačna usta. Oziroma usta lačna nečesa sladkega. Z vami tako delimo recept, ki je nastal izpod njenih rok. Gre pa za odlično idejo, ki vam bo vzela malo časa, a bo tiste, ki bodo to sladico okušali, vedno znova navdušila.
Pika na i?
V receptu so glavna sestavina okusna jabolka, ki jih je trenutno veliko na voljo. Prepričani pa smo, da tudi vi iščete nove ideje za to, kako jih porabiti.
Nagradna igra:
Njena.si skupaj z Dr. Oetker podarja tri sladke Dr. Oetker darilne pakete.
Kaj morate storiti?
Na elektronski naslov njena@svet24.si pošljite odgovor na nagradno vprašanje: 'Katere Dr. Oetker izdelke je Ana Žontar Kristanc uporabila v receptu za jabolčno zdrobovo pecivo?'
Recept
Sestavine:
Suhe sestavine:
2 lončka pšeničnega/kamutovega zdroba – gresa
2 lončka sladkorja
2 lončka mletih oreščkov – sama sem uporabila Dr. Oetker mlete mandlje
4 žlice moke
2 vrečki Dr. Oetker pecilnega praška
2 vrečki Dr. Oetker vanilin sladkorja
ščepec soli
2 čajni žlički cimeta
1/2 čajne žličke mletega ingverja
1/3 čajne žličke mletega kardamoma – opcijsko
Mokre sestavine:
5 jajc
5 večjih jabolk
2 lončka mleka
1 lonček rastlinskega olja – sončnično olje
+
sladkor v prahu za posip (ali stopljena čokoladna glazura)
Postopek:
Jajca z vilico stepemo. Jabolka olupimo in naribamo. Vse mokre sestavine zmešamo.
Vse suhe sestavine zmešamo. Oboje zmešamo skupaj in zlijemo v namaščen pekač. Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 35 minut.
Ohladimo, zrežemo in potresemo s sladkorjem v prahu.
Recept je za Dr. Oetker pripravila Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.