Kulinarika
 

Ideja: Ko nimate veliko časa, pripravite to sladico

26. 10. 2022; 10.14
Avtor: Oglasno sporočilo
Jabolčno zdrobovo pecivo_NASLOVNA
Naši urniki so velikokrat napolnjeni z različnimi obveznostmi, na koncu pa nam skoraj zmanjka časa za pripravo okusnega obroka v kuhinji. Skoraj. Zato z vami delimo recept za preprosto in hitro sladico, ki bo vedno navdušila.

Ana Žontar Kristanc je poslovna ženska in mamica dvema sinovoma, zato zagotovo ve, kako je, ko moraš na hitro potešiti njuna lačna usta. Oziroma usta lačna nečesa sladkega. Z vami tako delimo recept, ki je nastal izpod njenih rok. Gre pa za odlično idejo, ki vam bo vzela malo časa, a bo tiste, ki bodo to sladico okušali, vedno znova navdušila.

Pika na i?

V receptu so glavna sestavina okusna jabolka, ki jih je trenutno veliko na voljo. Prepričani pa smo, da tudi vi iščete nove ideje za to, kako jih porabiti.

Nagradna igra:

Njena.si skupaj z Dr. Oetker podarja tri sladke Dr. Oetker darilne pakete.

Kaj morate storiti?

Na elektronski naslov njena@svet24.si pošljite odgovor na nagradno vprašanje: 'Katere Dr. Oetker izdelke je Ana Žontar Kristanc uporabila v receptu za jabolčno zdrobovo pecivo?'

Jabolčno zdrobovo pecivo

Recept

Sestavine:

Suhe sestavine:

2 lončka pšeničnega/kamutovega zdroba – gresa

2 lončka sladkorja

2 lončka mletih oreščkov – sama sem uporabila Dr. Oetker mlete mandlje

4 žlice moke

2 vrečki Dr. Oetker pecilnega praška

2 vrečki Dr. Oetker vanilin sladkorja

ščepec soli

2 čajni žlički cimeta

1/2 čajne žličke mletega ingverja

1/3 čajne žličke mletega kardamoma – opcijsko

Mokre sestavine:

5 jajc

5 večjih jabolk

2 lončka mleka

1 lonček rastlinskega olja – sončnično olje

+

sladkor v prahu za posip (ali stopljena čokoladna glazura)

Postopek:

Jajca z vilico stepemo. Jabolka olupimo in naribamo. Vse mokre sestavine zmešamo.

Vse suhe sestavine zmešamo. Oboje zmešamo skupaj in zlijemo v namaščen pekač. Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 35 minut.

Ohladimo, zrežemo in potresemo s sladkorjem v prahu.

Recept je za Dr. Oetker pripravila Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja.

prejšnji članek
Hekanje, maraton, hekaton?
Zdravje
Hekanje, maraton, hekaton?
naslednji članek
Hladna prha za Tjašo, Blaž je ni poznal
Resničnostni šovi
Hladna prha za Tjašo, Blaž je ni poznal

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.