Kulinarika
 

Trik za lažje rezanje trdih ali lepljivih kosov hrane

17. 10. 2022; 15.00
Avtor: Z.F.
nož

nož foto: Pexels

Ne boste verjeli, a rezanje si lahko olajšate z maslom!

V vsaki kuhinji se najde vsaj majhen košček masla. Marsikdo si brez masla ne predstavlja zajtrka, številni ga uporabljajo tudi pri pripravi jedi. A maslo je bolj vsestransko, kot ste morda mislili.

maslo foto: /

Kadar režete mehke sire ali ohlajene lepljive jedi, se ostanki precej hitro oprimejo noža, ki nerodno drsi skozi, nastajajo pa grdi, neravno odrezani kosi. Vroča voda v teh primerih navadno ni dovolj. Rezilo noža premažite s tankim slojem masla in presenečeni boste, kako preprosto boste narezali sir, karamelo ali lepljive kose čokoladne torte.

prejšnji članek
To so najboljši kruhi iz domačih peči in pečic
oglas
Kulinarika
To so najboljši kruhi iz domačih peči in pečic
naslednji članek
Naredite sami: Okusna mandarinina marmelada
Kulinarika
Naredite sami: Okusna mandarinina marmelada

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.