Ste že kdaj poskusili manderinino marmelado? foto: Profimedia
Potrebujete:
- 2 kg mandarin
- 5 skodelic sladkorja
- 6 skodelic vode
- 3 žlice limoninega soka
Priprava:
Olupite in očistite mandarine in jih razdelite na dva dela. Odstranite belo kožico in nitke ter vsaki del prerežite na pol. Odstranite tudi koščice. Koščice in kožica, ki ste jih odstranili postavite na bombažno krpo. V veliko posodo postavite vodo, jo zavrite in dodajte mandarine, sladkor, limonin sok in bombažno krpico s koščicami in kožico. Mešajte dokler se sladkor ne stopi. Ko zavre, zmanjšajte plamen in kuhajte še pol ure. Vmes malo premešajte- ugasnite ogenj in pustite marmelado naj se hlai 10 minut. Odstranite bombažno krpo s koščicami in kožo, nato prelijte marmelado v manjše steklene kozarce in jih zaprite.
Z marmelado se lahko posladkate na kruhu, lahko spečete piškote z nadevom mandarinine marmelade, lahko si izboljšate okus na palačinkah ali pa jo uporabite celo pri kuhanju.
Kako pa mandarine vplivajo na vaše zdravje in vse njihove skrivnosti, ki jih še ne poznate, pa so razkrite v novi izdaji revije Bodi zdrava, ki izide 12. 11. 2018.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.