Za testo potrebujete:
- 200 g graham čokoladnih piškotov
- veliko žlico navadnega sladkorja
- 7 velikih žlic stopljenega masla
Za kremo potrebujete:
- 700 g kremastega sira po vaši izbiri
- 300 g sladkorja v prahu
- 60 g kisle smetane
- žlica ekstrakta vanilije
- 260 g temne čokolade, stopljene na pari in ohlajene na sobno temperaturo
Postopek:
Zdrobite piškote na male koščke in jih v skledi zmešajte z zrni sladkorja in stopljenim maslom. V model za peko stresite nastalo zmes in jo dobro potlačite, da se bo prilegala kalupu pekača. V drugi skledi z mikserjem zmiksajte kremni sir kakšno minuto ali dve, da dobite gladko teksturo. Nato dodajte sladkor v prahu, dobro premešajte, dodajte kislo smetano in vanilijev ekstrakt in še enkrat zmešajte zmes. Potem dodajte stopljeno čokolado in mešajte še naslednji dve minuti. Zmes nato prelijte na testo v pekač, jo enakomerno razporedite ter pokrijte pekač s folijo, zatem pa postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje, da stoji kar čez noč.
Še nasvet:
Za lepše rezine, nož med rezanjem vsakokrat zmočite z vodo.
Dober tek!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.