Nurfet Kudić Svet24.si

38-letnik ubil taščo, hudo ranil 25-letno ženo ...

dezelak1 Svet24.si

Mojca, Matej in Manca Deželak o svojem očetu

duhovnik zupnik pf Reporter.si

Skrivnosti duhovniških premestitev: nezakonski ...

mesečinka, pelagia-noctiluca Svet24.si

V Istri na kopalce preži nevarna meduza

20200609-01009120 Necenzurirano

Nov šok za podjetnike: vračati morajo tudi ...

isaac1 Njena.si

Isaacu Palma uresničili sanje

KIMI Njena.si

MasterChef: Kimi po šovu zakopana v sladkor

Slasten čokoladni kolač brez jajc in peke
| A.K.

Slasten čokoladni kolač brez jajc in peke

Enostaven, osvežujoč in čokoladen – ta cheesecake, ki se ga pripravi brez peke ...

Za testo potrebujete:

- 200 g graham čokoladnih piškotov
- veliko žlico navadnega sladkorja
- 7 velikih žlic stopljenega masla

Za kremo potrebujete:

- 700 g kremastega sira po vaši izbiri
- 300 g sladkorja v prahu
- 60 g kisle smetane
- žlica ekstrakta vanilije
- 260 g temne čokolade, stopljene na pari in ohlajene na sobno temperaturo

Postopek:

Zdrobite piškote na male koščke in jih v skledi zmešajte z zrni sladkorja in stopljenim maslom. V model za peko stresite nastalo zmes in jo dobro potlačite, da se bo prilegala kalupu pekača. V drugi skledi z mikserjem zmiksajte kremni sir kakšno minuto ali dve, da dobite gladko teksturo. Nato dodajte sladkor v prahu, dobro premešajte, dodajte kislo smetano in vanilijev ekstrakt in še enkrat zmešajte zmes. Potem dodajte stopljeno čokolado in mešajte še naslednji dve minuti. Zmes nato prelijte na testo v pekač, jo enakomerno razporedite ter pokrijte pekač s folijo, zatem pa postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje, da stoji kar čez noč.

Še nasvet:

Za lepše rezine, nož med rezanjem vsakokrat zmočite z vodo.

Dober tek!