polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 30. maja

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Slasten čokoladni kolač brez jajc in peke
| A.K.

Slasten čokoladni kolač brez jajc in peke

Enostaven, osvežujoč in čokoladen – ta cheesecake, ki se ga pripravi brez peke, je kot nalašč za vroče dni.

Za testo potrebujete:

- 200 g graham čokoladnih piškotov
- veliko žlico navadnega sladkorja
- 7 velikih žlic stopljenega masla

Za kremo potrebujete:

- 700 g kremastega sira po vaši izbiri
- 300 g sladkorja v prahu
- 60 g kisle smetane
- žlica ekstrakta vanilije
- 260 g temne čokolade, stopljene na pari in ohlajene na sobno temperaturo

Postopek:

Zdrobite piškote na male koščke in jih v skledi zmešajte z zrni sladkorja in stopljenim maslom. V model za peko stresite nastalo zmes in jo dobro potlačite, da se bo prilegala kalupu pekača. V drugi skledi z mikserjem zmiksajte kremni sir kakšno minuto ali dve, da dobite gladko teksturo. Nato dodajte sladkor v prahu, dobro premešajte, dodajte kislo smetano in vanilijev ekstrakt in še enkrat zmešajte zmes. Potem dodajte stopljeno čokolado in mešajte še naslednji dve minuti. Zmes nato prelijte na testo v pekač, jo enakomerno razporedite ter pokrijte pekač s folijo, zatem pa postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje, da stoji kar čez noč.

Še nasvet:

Za lepše rezine, nož med rezanjem vsakokrat zmočite z vodo.

Dober tek!