wabra nina-mjp Odkrito.si

Šok! Znana Slovenka spet v boj s hudo boleznijo

spider-man1 Svet24.si

Slovenski Ryan Gosling bo dodobra premešal ...

sun-aries-inr Petisvet.si

Horoskop: od 18.3. do 24.3.2019

gokman tanis Svet24.si

Družinski obračun ali terorizem? 37-letnik v ...

Felicite Tomlinson Svet24.si

Družinska tragedija: najprej ostal brez mame, ...

Prijateljici bff vichy Njena.si

Moč, ki jo potrebuješ vsak dan

Franko in Svetlana Njena.si

Zvezde plešejo: Kaj se v resnici dogaja med ...

Ste tudi vi vse življenje narobe rezali kruh?
| V. M.

Ste tudi vi vse življenje narobe rezali kruh?

Klasičen način rezanja kruha., Profimedia

Nekatere stvari počnemo v življenju povsem avtomatsko, brez da bi jim posvečali pretirano pozornost. Tako je tudi z rezanjem kruha. A obstaja način, pri katerem se kruh ne drobi, rezine pa so mnogo lepše. Preverite.

Kako običajno režete kruh? V njegovem naravnem, vodoravnem položaju? Tako dela večina ljudi, zagotovo pa je med vami tudi kdo, ki je ugotovil, da se pri klasičnem rezanju slednji precej drobi, pri mehkejšem kruhu pa se celo zgodi, da nam v roki ostanejo potlačene rezine.

Foto: Emily Dryden - Sarah svetuje, da bo mnogo bolje, če kruh obrnete na bok. No, morda ste pa to ugotovili tudi sami.

Kulinarična novinarka in fotografinja hrane Sarah Jampei svetuje, da kruh obrnete na bok. ''Morda se zdi ta način nenaraven, a rezultat je takoj viden, saj kruha ne boste potlačili, pa tudi drobil se vam ne bo. Že res, da se morate rezanja lotiti nekoliko počasneje, a ta način se je tudi v praksi izkazal za zdaleč najboljšega. Dvakrat na teden delam v restavraciji, kjer poleg ostalega dela, skrbim tudi za rezanje kruha. Režem pol metrske štruce na debelino enega centimetra in z omenjeno metodo pripravim najlepše rezine.''

Morda vas zanima še: Zdrav recept za kruh, ki ne redi in zavira apetit