Kulinarika
 

Ste tudi vi vse življenje narobe rezali kruh?

14. 10. 2022; 13.00
Avtor: V. M.
rezanje kruha

Klasičen način rezanja kruha. foto: Profimedia

Nekatere stvari počnemo v življenju povsem avtomatsko, brez da bi jim posvečali pretirano pozornost. Tako je tudi z rezanjem kruha. A obstaja način, pri katerem se kruh ne drobi, rezine pa so mnogo lepše. Preverite.

Kako običajno režete kruh? V njegovem naravnem, vodoravnem položaju? Tako dela večina ljudi, zagotovo pa je med vami tudi kdo, ki je ugotovil, da se pri klasičnem rezanju slednji precej drobi, pri mehkejšem kruhu pa se celo zgodi, da nam v roki ostanejo potlačene rezine.

Sarah svetuje, da bo mnogo bolje, če kruh obrnete na bok. No, morda ste pa to ugotovili tudi sami. foto: Profimedia

Kulinarična novinarka in fotografinja hrane Sarah Jampei svetuje, da kruh obrnete na bok. ''Morda se zdi ta način nenaraven, a rezultat je takoj viden, saj kruha ne boste potlačili, pa tudi drobil se vam ne bo. Že res, da se morate rezanja lotiti nekoliko počasneje, a ta način se je tudi v praksi izkazal za zdaleč najboljšega. Dvakrat na teden delam v restavraciji, kjer poleg ostalega dela, skrbim tudi za rezanje kruha. Režem pol metrske štruce na debelino enega centimetra in z omenjeno metodo pripravim najlepše rezine.''

Morda vas zanima še: Zdrav recept za kruh, ki ne redi in zavira apetit

prejšnji članek
Nevarnost prehranskih dopolnil in izdelkov iz zdravilnih rastlin
Zdravje
Nevarnost prehranskih dopolnil in izdelkov iz zdravilnih rastlin
naslednji članek
Družabni ples v Festivalni dvorani
Svet slavnih
Družabni ples v Festivalni dvorani
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.