Klasičen način rezanja kruha. foto: Profimedia
Kako običajno režete kruh? V njegovem naravnem, vodoravnem položaju? Tako dela večina ljudi, zagotovo pa je med vami tudi kdo, ki je ugotovil, da se pri klasičnem rezanju slednji precej drobi, pri mehkejšem kruhu pa se celo zgodi, da nam v roki ostanejo potlačene rezine.
Kulinarična novinarka in fotografinja hrane Sarah Jampei svetuje, da kruh obrnete na bok. ''Morda se zdi ta način nenaraven, a rezultat je takoj viden, saj kruha ne boste potlačili, pa tudi drobil se vam ne bo. Že res, da se morate rezanja lotiti nekoliko počasneje, a ta način se je tudi v praksi izkazal za zdaleč najboljšega. Dvakrat na teden delam v restavraciji, kjer poleg ostalega dela, skrbim tudi za rezanje kruha. Režem pol metrske štruce na debelino enega centimetra in z omenjeno metodo pripravim najlepše rezine.''
Morda vas zanima še: Zdrav recept za kruh, ki ne redi in zavira apetit
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.