pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Družabni ples v Festivalni dvorani

14. 10. 2022; 12.30
Avtor: Oglasno sporočilo
ples1
Najlepša Plečnikova plesna dvorana bo ponovno polna plesalcev že v petek, 21. oktobra ob 20. uri, ko se pričenja nova plesna sezona v Festivalni dvorani.

Plesalec, pedagog in koreograf Adolf Jenko velja za začetnika družabnega plesa v Sloveniji. V svoji bogati plesni karieri je Jenko učil okoli 220 tisoč plesalcev ter izučil več kot sto plesnih učiteljev in pedagogov. Navdihnil je veliko generacij, mnogi pari so se tu spoznali in se pozneje tudi poročili. Prizadeval si je, da mora biti ples dostopen vsem, ne le izbrani eliti v mestnih središčih.

V Pionirskem domu temu sledimo še danes, saj že več kot 50 let prirejamo plesne večere v Festivalni dvorani, ki navdušujejo plesalce in poskrbijo za prijeten konec tedna. Sodelujemo z različnimi plesnimi šolami in društvi, gostimo številne mednarodno prepoznavne plesalce in plesne učitelje.

Otvoritveni ples plesne sezone v ljubljanski Festivalni dvorani

Najlepša Plečnikova plesna dvorana bo ponovno polna plesalcev že v petek, 21. oktobra ob 20. uri, ko se pričenja nova plesna sezona v Festivalni dvorani. Večer standardnih in latinskoameriških plesov z DJ Romanom bo popestrila pevska točka profesionalnega plesalca Petra Fileša. Plesalci se bodo prepustili zvokom ameriške popularne glasbe iz štiridesetih, petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja in obudili spomine na obdobje, ko je s svojim šarmantnim glasom navduševal Frank Sinatra. Že tradicionalno bo na sporedu tudi Jenkova četvorka.

Festivalna dvorana nadaljuje tradicijo osrednjega družabnega urbanega središča, saj bosta Družabna plesa na sporedu tudi 4. novembra in 25. decembra, ko bo plesni dogodek božično obarvan.

Prodaja vstopnic: na vseh prodajnih mestih sistema Eventim, na spletni strani eventim.si in na blagajni Festivalne dvorane uro pred dogodkom. Cena posamezne vstopnice je 10 EUR. Uporabniki z invalidsko kartico ugodnosti za invalide imajo brezplačen vstop.

prejšnji članek
Ste tudi vi vse življenje narobe rezali kruh?
Kulinarika
Ste tudi vi vse življenje narobe rezali kruh?
naslednji članek
Tokrat po koncu šova Sanjski moški ni drame med dekleti
Resničnostni šovi
Tokrat po koncu šova Sanjski moški ni drame med dekleti