profimedia-0739909126 Svet24.si

Moldavska predsednica zavrnila Orbanov poljub

profimedia-0308365697 Svet24.si

Hrvati bodo uvažali spermo iz EU

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: kako je Hojs odpiral vrata do...

jansa logar predsedniske volitve Reporter.si

Nove stranke dišijo po slabitvi SDS, Janša pa se...

oblak 1 pm Ekipa24.si

Šok, šok, šok! Za tekmi s Finsko in Dansko ...

Fotografija, ki je razbesnela mnoge, najbolj legendarnega Al Bana Odkrito.si

Al Bano proti Damianu iz Måneskin

sobotna priloga Ekipa24.si

Ekipa piše zgodovino! Današnjemu izvodu smo ...

Olje čajevca priljubljeno zaradi vsestranske učinkovitosti
| Z.F.

Olje čajevca priljubljeno zaradi vsestranske učinkovitosti

Najboljša so stoodstotna eterična olja, dobite pa tudi prava eterična olja, mešana z osnovnimi olji., Dreamstime

Eterično olje čajevca je eno najpogosteje uporabljanih eteričnih olj. Pa kar preverimo, zakaj je tako priljubljeno ...

V resnici bi lahko rekli, da ne bi smelo manjkati v nobenem domu, saj je eno najmočnejših stimulatorjev imunskega sistema, antiseptik, sredstvo za pomiritev, a najpomembnejše je njegovo protibakterijsko in protiglivično delovanje. Dokazano je tudi protivnetno delovanje in protivirusna aktivnost na virus herpes simplex. Dobro se obnese tudi pri zdravljenju aken, prhljaja in srbečega lasišča, glivic na stopalih in nožnih nohtih, vaginitisu, psoriazi in še bi lahko naštevali.

 VNETJE UŠESA

Olja nikoli ne kapljamo neposredno v uho! Nanesemo ga na zunanjo stran okrog ušes ali damo na vatno palčko dve kapljici in palčko blago potisnemo v sluhovod.

Hitro pozdravi vnetja dlesni in ušes

Na zobno krtačko kanite kapljico olja ter si zdrgnite zobe in dlesni. To ponavljajte nekaj dni. Če vas piči žuželka, če se vam spusti boleč mozolj pod kožo, če se zbodete v trn, si na boleč predel kanite kapljico eteričnega olja čajevca in bolečina bo zelo hitro ponehala ali se vsaj občutno zmanjšala. Pri povečanem izcedku iz nožnice, ki ima neprijeten vonj, kanite kapljico eteričnega olja na dnevni vložek. To ponavljajte nekaj dni. Čajevec je zelo dobrodošla pomoč tudi pri bolečinah v ušesih in začetnih oblikah vnetja ušes. A bodite zelo previdni – olja nikoli ne kapljamo neposredno v uho! Nanesemo ga na zunanjo stran okrog ušes, lahko pa damo na vatno palčko dve kapljici in palčko blago potisnemo v sluhovod, ne da bi mazali po notranji strani ušesa. Že hlapi eteričnega olja bodo omilili zbadanje in prispevali k blaženju vnetja.

Na trgu je več različnih olj čajevca

Na trgu je na voljo veliko različnih eteričnih olj. Najboljša so stoodstotna eterična olja, dobite pa tudi prava eterična olja, mešana z osnovnimi olji (na primer mandljevo ali drugo), pa tudi sintetična olja, ki nas ne zanimajo, ker nimajo nobenega zdravilnega učinka, saj niso pridelana iz rastline, temveč iz kemičnih sestavin.