pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Nova svežina v lesu

11. 2. 2016; 10.33
Avtor: Barbara Sršen
88
Lepota in prednosti naravnega materiala iz gozda

Les je naravni material, ki spremlja človeka že od pradavnine. Iz njega je izdeloval predmete, ki so mu lajšali življenje, ali pa je njegovo toploto izkoriščal za ogrevanje v mrzlih dneh in nočeh. A kot eden najbolj zdravih materialov les ostaja priljubljen tako v gradbeništvu kot za izdelavo notranje opreme. Njegove dobre lastnosti, kot so zmožnost dihanja, uravnavanje vlage, precejanje in čiščenje zraka, prijetnost na dotik in številne druge, mu na trgu dajejo posebno prednost.

Slovenska lesna galanterija

Slovenija ima čudovite gozdove in kvaliteten les. Tudi naša lesnopredelovalna industrija nam je bila mnogo let v ponos. Žal je kriza tudi v tej panogi povzročila pravo opustošenje. Redke izjeme so predvsem nekateri oblikovalci izdelkov iz lesa, ki zadnja leta dokazujejo, da se v slovenskem lesu skriva vrhunski prestiž. 

Les v kopalnic? Zakaj pa ne!

Tudi v kopalnici, kjer je precejšnja vlaga, imate lahko leseno pohištvo in prav tako talno oblogo. Vendar je treba izbirati izdelke iz lesa, ki prenese veliko vlage in vodo. To so razni eksotični lesovi, kot je bambus, ki je primeren za oblogo tal, za opremo in talno oblogo pa se največkrat uporablja tikovina (tropski hrast).

prejšnji članek
Poživite stanovanje s pikami
Življenjski slog
Poživite stanovanje s pikami
naslednji članek
Inkovska ali perujska lilija
Življenjski slog
Inkovska ali perujska lilija
#nasazenazenska
nasazenazenska