nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Barvita reciklirana hiša v Braziliji

1. 3. 2016; 04.15
Avtor: Š. K.
casa-e-jardim
Poglejte hišo, ki je narejena iz recikliranih materialov.

»Moj dom je hkrati moj atelje. Sem arhitektka in umetnica in obe aktivnosti se med seboj povezujeta prav v tej hiši,« pripoveduje Adriana Yazbek o svojem barvitem prebivališču v São Paulu. Obkrožena s stanovanjskimi nebotičniki je njena dvonadstropna hiška kot majhna oaza v brazilskem megalopolisu.

V obliki kocke

Ko vstopimo na skrbno negovan vrt z manikirano travo in strateško postavljenimi lonci z rastlinami, nam v oči takoj pade vsa veličina hiše, narejene v obliki kocke: njena poudarjena barvitost in okrogle ali ovalne oblike. Slivova fasada, popestrena z dodatki modre, obokana steklena vrata in fascinantno 7 x 2 metra veliko okno v prvem nadstropju dajejo slutiti o impresivni notranjosti. 

Dom Adriane Yazbek govori zgodbo o recikliranju, saj je nič koliko pohištva narejenega prav iz starih, predelanih materialov. Adiana je navdih za recikliranje našla kar na ulicah São Paula, s katerih je pobirala rabljene predmete in jim vdihovala novo podobo. Priključila se je tudi nevladni organizaciji Boracéa Arts, ki spodbuja ljudi k izdelavi umetnin iz zavrženih predmetov, najpogosteje iz starega časopisa. Ponosna je, da je tudi na ta način preko delavnic, ki jih je vodila, pomagala mnogim najti osebno zadovoljstvo v njihovih umetniških stremljenjih.

prejšnji članek
Svetilka, ki vas hipnotizira!
Življenjski slog
Svetilka, ki vas hipnotizira!
naslednji članek
To lahko vodi v razvoj kroničnih bolezni!
Zdravje
To lahko vodi v razvoj kroničnih bolezni!
#obraziavenija
obraziavenija