pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Cvetje tudi na posebnih mestih

26. 3. 2016; 02.00
Avtor: Ž.K./revija Maja
rože
Čas je, da se v domovih razcveti pomlad. Pobrskajte po kleteh in podstrešjih ali se sprehodite čez bolšji trg in za spremembo postavite cvetje tja, kjer ga prav gotovo ne bi pričakovali.

V stare čajnike, skodelice ali ptičje kletke postavite kozarce s cvetlicami.
Obesite jih na običajne žeblje ali na posebna držala. V hipu bo ves prostor zaživel v pomladni preobleki.

Če imate kakšen star okvir, mu za ozadje izberite papir v živahni barvi, nato pa v sredino namestite kozarec. V njem boste lahko poljubno menjali rezano cvetje.

Še ena izvirna ideja: stari ali novi lijaki, pritrjeni na steno, so lahko izvrstne posode za zasaditve ali majhne šopke.

Potrpežljivejšim bo zagotovo všeč naslednji predlog: v prozorne steklene posode z ozkim vratom skrbno namestite cvetne aranžmaje v vodi. To lahko naredite tudi v kakšni stari laterni, le da se v njej cvetje zasadi v zemljo.


Stare steklene obešanke za sveče lahko poživite tako, da jih ovijete z dekorativno vrvjo v različnih barvah. Lahko jih obesite na vejo, ki ste jo našli v gozdu in ji z barvo v pršilu vdahnili izvirno podobo.

Želite narediti stenski aranžma za posamezne cvetlice, a nimate dovolj posodic, ki bi se med seboj lepo ujemale? Različne posode zavijte v vrečke iz debelejšega papirja in jih na vrhu zavežite z vrvjo. Obesite jih lahko na stare obešalnike iz žice, ki ste jih pobarvali s pršilom, ali pa na običajne žeblje.

Tudi klobčič volne ali vrvi je lahko dobrodošlo »oblačilo« za mini vazico. V tem pisanem kolažu bo prišla lepota cvetja še bolj do izraza.

In še najbolj nora ideja - šopek (v vazici z vodo) v pisanih gumijastih škornjih. Če vas tak okras pričaka na hodniku stanovanja, se boste zagotovo počutili dobrodošli.

prejšnji članek
Pozdravite se s seksom!
Odnosi
Pozdravite se s seksom!
naslednji članek
Zanimive teorije o tem, v koga se zaljubite
Zdravje
Zanimive teorije o tem, v koga se zaljubite