foto: Arhiv
Pecite na pravi temperaturi
Hrana na žaru je bolj okusna kot kuhana, kar je posledica biokemijske reakcije, ki ji rečemo Maillardova reakcija. Pomembno je, da je ne uporabimo na previsokem nivoju, saj bi rezultat lahko bil katastrofalen. Maillardova reakcija se pojavi pri temperaturi nad 100° Celzija, kjer pride do povezovanja sladkorja in beljakovin (brez prisotnosti vode), zaradi česar hrana pridobiva na okusu, aromi in teksturi. Na žalost po tej reakciji pride do zmanjševanja prehranske vrednosti beljakovin, predvsem kadar je hrana dlje časa izpostavljena visoki temperaturi. Optimalna temperatura za začetek reakcije je med 100 do 120° Celzija, če je temperatura višja lahko pride do škodljivih posledic. Ne žarite predolgo na visoki temperaturi.
Pravilno pripravite hrano
Zelenjavo dobro operite.
Skrivnost je v marinadi, temperaturi pečenja in trajanju pečenja
Izogibajte se direktnemu plamenu in previsokim temperaturam. Hrane ne pecite predolgo, da ohranite boljšo aromo. Zagorele dele hrane ne jejte, raje jo odrežite.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.