pasco-kruh
Svet24.si

Kruh s podgano? Hvala, a nisem več lačen

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

To nujno potrebujete v vašem stanovanju!

18. 4. 2016; 02.45
Avtor: mo
omarica

Majhen predalnik na kolesih je lahko nočna omarica, odlagalna mizica, predalnik za pisarniški pribor ali del kopalnice. foto: dreamstime

Prvo pohištvo na kolesih so bili servirni vozički, ki so jih začeli serijsko izdelovati v 50. letih za serviranje čaja in pijače, danes pa so na kolesa postavljeni tudi drugi kosi pohištva.

Posebno prav nam pridejo v majhnih stanovanjih, saj lahko prihranimo veliko dragocenega prostora, če isti kos pohištva lahko premikamo po stanovanju in uporabimo tam, kjer ga trenutno najbolj potrebujemo.

Le nogice zamenjamo

Mize, omarice in kontejnerji na kolesih so otroci nove dobe, ki jih v sodobno zasnovanih stanovanjih brez težav premikamo iz prostora v prostor in uporabimo v kuhinji, jedilnici, dnevni sobi ali na terasi. Premičen lahko postane tudi star predalnik ali odlagalna mizica, ki ji kar sami zamenjamo noge s kvalitetnimi kolesi.

Ličen majhen predalnik je lahko nočna omarica, shramba za pisarniški pribor ob delovni mizici ali odlagalna mizica v dnevni sobi. Televizor z DVD-predvajalnikom, ki stoji na nizki mizici s kolesi, lahko čez dan stoji ob steni ali v regalu, da ni v napoto, zvečer, ko si zaželimo zabave z malega ekrana, pa ga postavimo v pravo razdaljo od kavča ali pa ga zapeljemo v spalnico in si film ali nogometno temo ogledamo kar iz postelje.

foto: dreamstime

Vsestransko uporabni

V lahkih plastičnih predalnikih lahko hranimo toaletne potrebščine v kopalnici, dokumente v spalnici, tudi knjige ali pisarniški pribor, v otroški sobi pa tam svoje mesto najdejo igrače in razne drobnarije.

Tudi servirni vozički, ki v 60. letih niso smeli manjkati v nobenem stanovanju, imajo svoje mesto v domovih. Modeli, ki koketirajo s starimi oblikami, so narejeni iz lesa in nerjavečega jekla, na vrtovih pa nam služijo takšni iz plastičnih materialov.

Uporabimo jih kot premični bife, s katerega postrežemo svojim gostom, za serviranja nedeljskega zajtrka v postelji ali za postrežbo bolnika. Poleti nam na terasi lahko služi kot servirna mizica, ki dopolnjuje uporabno površino mize, lahko pa nanj postavimo tudi namizni žar.

Lahki plastični kontejnerji so uporabni tako v kopalnici kot tudi v otroški sobi in spalnici, njihova uporabnost je skoraj neomejena. foto: dreamstime

Priročen voziček

Servirni voziček je pravzaprav odprt regal na kolesih, ki je lahko kvadraten, okrogel ali ovalen, spodnja ploskev pa je oblikovana tako, da na njej steklenice varno stojijo. Nekaterim modelom lahko zgornjo ploskev snamemo in jo uporabljamo kot servirni pladenj, druge, primerne za majhna stanovanja, lahko celo zložimo in spravimo v omaro, kadar jih ne potrebujemo. Kadar ga ne potrebujemo, lahko servirni voziček stoji v kuhinji in na njem hranimo kuhinjsko posodo, lahko pa nanj postavimo okrasne predmete, lončnice ali vaze s cvetjem in ga spremenimo v dekorativen kos pohištva.

Servirni vozički na kolesih nam lahko povečajo delovno površino v kuhinji, poleti nam olajšajo serviranje in pripravo hrane na prostem, prav pridejo tudi za odlaganje zlikanih oblačil. foto: dreamstime



 

prejšnji članek
Znana igralka dvignila majico in pokazala ...
Svet slavnih
Znana igralka dvignila majico in pokazala ...
naslednji članek
Že tretji Wings for Life
Zdravje
Že tretji Wings for Life