franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Že tretji Wings for Life

18. 4. 2016; 02.00
Avtor: Zoran Franc
tekači wfl

Na start s Kongresnega trga v Ljubljani je do zdaj prijavljenih več kot 2000 udeležencev, ki bodo tekli v dobrodelne namene in prispevali k fundaciji. foto: arhiv svet 24

Dobrodelni tek se bo zgodil 8. maja ob 13. uri po vsem svetu. Vse startnine in donacije bodo v celoti namenjene fundaciji, za raziskovalne projekte po vsem svetu z namenom odkriti zdravilo za poškodbe hrbtenjače.

Tokratni dobrodelni tek Wings for Life World Run se bo hkrati začel na 34 uradnih lokacijah po vsem svetu. Pri nas bo start ponovno s Kongresnega trga v Ljubljani, do zdaj je prijavljenih več kot dva tisoč udeležencev. Tisti, ki jim na uradne lokacije ne bo uspelo priti, pa se teka lahko udeležijo s pomočjo mobilnega telefona in brezplačne aplikacije Selfie Run.

Predsednik Borut Pahor bo častni pokrovitelj prireditve. foto: arhiv svet 24

Te bo spremljal simulativni globalni start, lovilo pa jih bo virtualno zasledovalno vozilo, ki jih bo o svoji oddaljenosti opozarjalo prek mobilnega telefona. Edinstveno tekaško tekmovanje ne pozna ciljne črte. Namesto te tekače pol ure po startu začnejo loviti zasledovalna vozila, ki jih s prehitevanjem postopoma izločajo iz tekmovanja, dokler ne ostaneta le še ena ženska in en moški, ki sta imenovana za globalna prvaka.

Mednarodna dobrodelnost

Mednarodnega teka se bodo udeležili tudi najhitrejši možje na svetu, ki bodo lovili na tisoče tekačev dobrodelnega dogodka. Vozniki zasledovalnih vozil bodo vozniki formule 1 David Coulthard, Max Verstappen in Carloz Sainz ter še ogromno drugih znanih obrazov, ki se bodo z izjemno počasno vožnjo pognali za tekači.

Colin Jackson: "Dosegel sem vse, kar sem želel. Zdaj enostavno živim. Usluge bom vračal do konca življenja. Na neki način vračam tudi v obliki številnih dobrodelnih projektov. foto: arhiv svet 24

K teku poziva tudi športni direktor teka Wings for Life World Run, Colin Jackson, ki je pretekli vikend gostoval na Ljubljanskem maratonu in je širši javnosti znan kot eden najboljših britanskih športnikov. Je evropski in svetovni prvak ter rekorder v teku na 110 metrov z ovirami. 

Slovenski podporniki

Tek s startom v Ljubljani podpirajo tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki se je teka aktivno udeležil že lani, Mestna občina Ljubljana, Renault Slovenija ter Adriatic Slovenica s svojimi nasveti zdravnika specialista in skupino Team As, ki teče za svojo sodelavko, ambasadorko teka ter nekdanjo paraolimpijko Tanjo Cerkvenik. Preostali ambasadorji so še nekdanja paraolimpijka Mateja Pintar, nekdanji paraolimpijec Gal Jakič, večkratni zmagovalec dvojnega maratona Matej Markovič, državni rekorder v maratonu Roman Kejžar, ultramaratonec Dušan Mravlje in študent multimedijev Nino Batagelj.

Stroške krije Red Bull 

Administrativne stroške fundacije, ki jo je leta 2004 osnoval nekdanji svetovni prvak v motokrosu Heinz Kinigardner, v celoti krije Red Bull, zato je vsak donirani evro namenjen izključno raziskavam.

Nina Wabra Jakič z možem, nekdanjim paraolimpijcem in ambasadorjem Galom Jakičem foto: arhiv svet 24

prejšnji članek
To nujno potrebujete v vašem stanovanju!
Življenjski slog
To nujno potrebujete v vašem stanovanju!
naslednji članek
Nekoč zvezda filma Sam doma, zdaj pa odvisnik na metadonu
Svet slavnih
Nekoč zvezda filma Sam doma, zdaj pa odvisnik na metadonu