nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Ponovno združena, zaročena in v skupnem domu

2. 7. 2022; 05.00
Avtor: M.K./Dom2
Ben Affleck in Jennifer Lopez 1

Ponovno sta se našla, se zaljubila in končno načrtujeta skupno življenje. foto: Profimedia

Zveza med Benom Affleckom in Jennifer Lopez je očitno zelo resna. Vsaj 55 milijonov dolarjev (50,6 milijona evrov) resna. Najmanj toliko sta bila namreč pripravljena plačati za nov skupni dom. Po mesecih iskanja sta bila prepričana, da sta našla tisto pravo – in prav tako smo bili mi – veliko posestvo v najlepšem delu Bel Aira, kjer bi lahko združila svoji družini. Žal je v zadnjem trenutku med inšpekcijskimi pregledi dogovor padel v vodo. Očitno neučakana zaljubljenca sta takoj zavihala rokave in si že v naslednjih dneh ogledala kar nekaj novih potencialnih domov. Le katerega bosta izbrala?

LJUBEZEN 2.0

Ben in Jennifer sta se spoznala že davnega leta 2001 na snemanju romantične komedije Gigli, v kateri sta igrala kriminalca, ter se hitro spoprijateljila tudi v resničnem življenju. Čeprav se je film bolj kot ne izkazal za katastrofo, je Affleck dejal, da mu nikakor ni žal, da je sprejel vlogo, saj je imel tako priložnost spoznati Jennifer. Leta 2002 je mlado pevko in igralko z velikim rožnatim diamantom zaprosil za roko, kmalu potem pa v sporočilu za javnost razkril, da »poroko, zaradi pretirane medijske pozornosti, prestavljata«. Januarja 2004 sta se razšla.

Ponovno sta se našla, se zaljubila in končno načrtujeta skupno življenje. foto: Profimedia

Skoraj dvajset let kasneje sta obudila romanco in od takrat sta skoraj nerazdružljiva. »Počutim se tako srečno, srečno in ponosno, da sem z njim,« je Lopezova o ponovnem srečanju z Affleckom povedala v intervjuju. »To, da sva dobila drugo priložnost, je čudovita ljubezenska zgodba,« je še dodala. Zdaj pa si želita, da bi njuni otroci odraščali skupaj, in zato nista izgubljala časa, ampak kar po hitrem postopku začela iskati primeren kraj, ki bi jim to omogočal. Aprila letos je 49-letni Ben z velikim diamantom, tokrat v zeleni barvi, spet zaprosil 52-letno Jennifer za roko.

/ foto: Profimedia

Za hišo je več ognjišč in velika zelenica, primerna za druženje in igro. foto: Profimedia

Velik del astronomske cene nepremičnine lahko pripišemo enkratnemu razgledu na mesto. foto: Profimedia

SKUPNA POT

Čeprav sta si začela skupaj ogledovati nepremičnine že sredi lanskega leta, je mnoge presenetila vest, da sta se odločila za vilo v Bel Airu, saj ima Jennifer tam že v lasti razkošno nepremičnino, ki jo je pred nekaj leti kupila za 28 milijonov dolarjev (25,8 milijona evrov). Ben je bil do zdaj zadovoljen z 19 milijonov dolarjev vrednim dvorcem na rivieri Pacific Palisades na drugi strani mesta. 

Po poročanju bližnjih naj bi si želela skupnega bivališča, saj sta preprosto nerazdružljiva. Videti je bilo, da se jima bo želja končno izpolnila in bosta kmalu lahko prodala svoja bivša domova v Los Angelesu, spakirala kovčke in začela uživati v udobju novega skupnega poglavja, a bosta morala očitno na to še nekoliko počakati.

Eno od kopalnic krasijo živahne in razigrane tapete, ki se odlično podajo na redek modro-zelen marmor. foto: Profimedia

Filmska soba je odeta v tople sive odtenke, ki odlično poudarjajo njene klasične arhitekturne elemente. foto: Profimedia

V manjših sobah sta trenutna lastnika pri prenovi izbrala nekoliko drznejše barve in vzorce. foto: Profimedia

DRUŽINSKO GNEZDO

Obširna nepremičnina, v katero sta se zaljubila, leži na pet hektarjev velikem zemljišču in skoraj neposredno nasproti glavnega vhoda prestižnega Bel Air Country Cluba. Hiša je bila zgrajena v tridesetih letih prejšnjega stoletja, zasnoval pa jo je cenjeni arhitekt Paul Williams. V skoraj devetih desetletjih svojega obstoja je doživela kar nekaj sprememb. 

Trenutna lastnika nepremičnine sta finančnik Todd Lemkin in njegova dolgoletna žena Kasey. Leta 2016 sta jo kupila za 27,6 milijona dolarjev (25,4 milijona evrov). Ker so lastniki pred njima hišo dozidali in jo večkrat prenovili tako, da je izgubila nekaj svoje veličastne elegance, ki jo je imela v originalni obliki, sta se zakonca odločila, da ji povrneta prvotni blišč. Lemkinsova sta jo v celoti prenovila, kar ju je verjetno stalo več milijonov, in tako neuglajenega velikana spremenila v prefinjeno tradicionalno hišo z elegantno notranjostjo in osupljivim razgledom, ki se razprostira nad obzorjem filmskega mesta. Na skoraj 1.800 kvadratnih metrih bivalne površine je 10 spalnic in kar 17 kopalnic.

V tako razkošni nepremičnini ne sme manjkati niti domači bar. Ta je od glave do peta odet v krasen les. foto: Profimedia

Večina sob v pritličju se odpira na zelenico z bazenom. Ob pogledu skozi velika okna pa uzremo mestno silhueto. foto: Profimedia

Ker je nepremičnina obdana z obilico dreves, nudi veliko zasebnosti, ki si jo zvezdniški par močno želi za svojo družino. foto: Profimedia

LUKSUZNO, A UDOBNO

Nepremičnina se ponaša z veličastnimi sobami, ki se odpirajo na ogromno dvorišče, ter ločeno hišo za goste. Na posesti najdemo tudi štiri kuhinje (glavna kuhinja v hiši, kuhinja za catering, kuhinja v hiši za goste in popolna zunanja kuhinja na vrtu). Seveda ne manjkajo niti kinodvorana, vinska klet, z lesom obložena pisarna, glavna spalnica v zgornjem nadstropju z dvema garderobama ter s posebej redkim marmorjem opremljena kopalnica. V kletni etaži so medijska soba, telovadnica in za varovanje prilagojeni apartma za bivanje osebnega stražarja. Vrt krasi velik bazen, povezan z več ložami za sproščanje, ognjišči in skrbno negovanimi vrtovi. 

BOGAT PORTFELJ

Ben Affleck in Jennifer Lopez sta poleg svojih trenutnih domov v Los Angelesu tudi lastnika vrste drugih nepremičnin. Affleck je še vedno lastnik graščine v Georgii, Lopezova pa ima v lasti stanovanje v New Yorku in dvorec v Hamptonu. Ima pa tudi razmeroma skromen dom v losangeleški četrti Encino, ki ga je kupila pred nekaj leti. 

Lemkinova naj bi se medtem preselila iz Bel Aira v Dallas, v lasti pa imata tudi 23 milijonov dolarjev vredno počitniško rezidenco v Aspnu. 

ARHITEKT PAUL R. WILLIAMS

18. februarja 1894 se je v Los Angelesu rodil deček mladima staršema, ki sta se malo pred tem preselila iz Memphisa. Ko je bil Paul star komaj dve leti, mu je umrl oče, hitro kasneje pa še mati. Otroštvo je tako preživel pri rejniški materi, ki se je v veliki meri posvečala njegovemu izobraževanju in razvijanju umetniške nadarjenosti. 

Na prelomu iz 19. v 20. stoletje je bil Los Angeles živahno okolje, v katerem je živelo le okrog 100.000 prebivalcev, od tega le okrog 3000 temnopoltih. Williams je obiskoval politehnično srednjo šolo, kjer so mu odsvetovali kariero arhitekta, a on ni obupal. Prepričan v svoje moči in talent si je hkrati prizadeval za pridobitev izobrazbe v arhitekturi in poklicne izkušnje v vodilnih losangeleških oblikovalskih podjetjih ter pletel močne družbene in poslovne mreže. Leta 1915 je dobil licenco gradbenika, leta 1921 pa licenco arhitekta. 

Mladi in nadobudni arhitekt Paul R. Williams v 30. letih prejšnjega stoletja. Poleg te nepremičnine je zasnoval še veliko drugih, ki so za vedno zaznamovale tamkajšnjo arhitekturo. foto: Wikimedia commons

Na svoji uspešni profesionalni poti je prejel priznanja, zmagoval na arhitekturnih natečajih ter si prislužil veliko spoštovanje med sodelavci. Leta 1923 je odprl lasten arhitekturni biro in postal prvi afroameriški član Ameriškega inštituta arhitektov (AIA). 

V dvajsetih letih prejšnjega stoletja je v Južni Kaliforniji zacvetel trg nepremičnin in z njim Williamsov biro. Z veliko spretnostjo je oblikoval majhne, cenovno dostopne hiše za nove lastnike stanovanj, pa tudi večje hiše v nekoliko bolj opulentnem slogu za premožnejše stranke. Z rastjo njegovega ugleda se je razširilo tudi povpraševanje po njegovih kreacijah. Ustvaril je mnogokatero stavbo, ki danes velja za znamenitost, ter zasebne rezidence največjih hollywoodskih zvezd, kot sta Lucille Ball in Frank Sinatra. Kmalu je začel prejemati tudi velika in pomembna komercialna in javna naročila po vsej državi. 

Upokojil se je leta 1973, umrl pa leta 1980, star 85 let. Leta 2017 je prejel zlato medaljo Ameriškega inštituta arhitektov, najvišje letno priznanje za posameznike, katerih delo je trajno vplivalo na teorijo in prakso v arhitekturi.

Ena od kopalnic je odeta povsem v belo. Veliko ogledalo s črnim okvirjem pa deluje kot utež za črno okno nasproti njega.

Ena od kopalnic je odeta povsem v belo. Veliko ogledalo s črnim okvirjem pa deluje kot utež za črno okno nasproti njega. foto: Profimedia

Celotna nepremičnina je opremljena zelo klasično in skoraj nekoliko zadržano – tako v barvah kot v oblikah.

Celotna nepremičnina je opremljena zelo klasično in skoraj nekoliko zadržano – tako v barvah kot v oblikah. foto: Profimedia

Glavna kuhinja v hiši je odeta pretežno v belo. Na posestvu so še tri kuhinje: zunanja, za catering in v hiši za goste.

Glavna kuhinja v hiši je odeta pretežno v belo. Na posestvu so še tri kuhinje: zunanja, za catering in v hiši za goste. foto: Profimedia

Iz kuhinje se odpira prostor v jedilnico za zajtrkovanje z okroglo marmornato mizo in elegantnimi oblazinjenimi stoli.

Iz kuhinje se odpira prostor v jedilnico za zajtrkovanje z okroglo marmornato mizo in elegantnimi oblazinjenimi stoli. foto: Profimedia

Med prenovo so hiši dodali velike steklene stene, ki izkoriščajo osupljiv razgled, ki ga ponuja lokacija.

Med prenovo so hiši dodali velike steklene stene, ki izkoriščajo osupljiv razgled, ki ga ponuja lokacija. foto: Profimedia

Tako so nekdaj v skici obeležili dosežke priznanega arhitekta.

Tako so nekdaj v skici obeležili dosežke priznanega arhitekta. foto: Wikimedia commons

Ena od kar 17 kopalnic je odeta v rožnato in dopolnjena z zlatimi akcenti. V njej sta tudi zlata kad in velika miza za ličenje.

Ena od kar 17 kopalnic je odeta v rožnato in dopolnjena z zlatimi akcenti. V njej sta tudi zlata kad in velika miza za ličenje. foto: Profimedia

V kletnih prostorih je tudi apartma za varnostno službo ali osebne stražarje, ki je s tem namenom tudi opremljen.

V kletnih prostorih je tudi apartma za varnostno službo ali osebne stražarje, ki je s tem namenom tudi opremljen. foto: Profimedia

Prenovljeno dvorišče spet odseva zvezdniški luksuz zlate dobe Hollywooda, kot ga je nekoč.

Prenovljeno dvorišče spet odseva zvezdniški luksuz zlate dobe Hollywooda, kot ga je nekoč. foto: Profimedia

prejšnji članek
Pevka legendarne skupine Panda se vrača na sceno
Svet slavnih
Pevka legendarne skupine Panda se vrača na sceno
naslednji članek
Recept: Mediteranska salsa omaka
Kulinarika
Recept: Mediteranska salsa omaka
#obraziavenija
obraziavenija