Kulinarika
 

Recept: Mediteranska salsa omaka

2. 7. 2022; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
profimedia-0480504101-2

Paradižnik foto: Profimedia

Za pripravo slastne mediteranske omake boste potrebovali 45 minut.

Sestavine za 5 kozarcev (približno 200 ml):
400 g rumene paprike
700 g paradižnika
100 g črnih oliv brez koščic
25 ml olivnega olja
100 ml belega kisa
200 g sladkorja
mlet črni poper
1/2 žličke soli
1 žlička škroba
1/2 vrečke mešanice  za konzerviranje zelenjave

mediteranska salsa foto: Profimedia

Priprava

1. Papriko in paradižnik narežemo na majhne kocke.  Olive narežemo na kolobarje.

2. V loncu segrejemo olivno olje, dodamo papriko  in dušimo do mehkega. Nato dodamo paradižnik,  olive, kis, sladkor, poper, sol, škrob in mešanico za  konzerviranje.

3. Kuhamo 5-8 minut. S kuhano mešanico napolnimo  čiste kozarce in zapremo pokrove. Obrnemo jih  na glavo in pustimo, da se popolnoma ohladijo.  Mediteransko salso lahko postrežemo na primer s  tortilja čipsom.

prejšnji članek
Ponovno združena, zaročena in v skupnem domu
Življenjski slog
Ponovno združena, zaročena in v skupnem domu
naslednji članek
Andraž Vehovar abrahama praznoval na idilični lokaciji
Svet slavnih
Andraž Vehovar abrahama praznoval na idilični lokaciji

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.