Paradižnik foto: Profimedia
Sestavine za 5 kozarcev (približno 200 ml):
•400 g rumene paprike
•700 g paradižnika
•100 g črnih oliv brez koščic
•25 ml olivnega olja
•100 ml belega kisa
•200 g sladkorja
•mlet črni poper
•1/2 žličke soli
•1 žlička škroba
•1/2 vrečke mešanice za konzerviranje zelenjave
Priprava
1. Papriko in paradižnik narežemo na majhne kocke. Olive narežemo na kolobarje.
2. V loncu segrejemo olivno olje, dodamo papriko in dušimo do mehkega. Nato dodamo paradižnik, olive, kis, sladkor, poper, sol, škrob in mešanico za konzerviranje.
3. Kuhamo 5-8 minut. S kuhano mešanico napolnimo čiste kozarce in zapremo pokrove. Obrnemo jih na glavo in pustimo, da se popolnoma ohladijo. Mediteransko salso lahko postrežemo na primer s tortilja čipsom.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.