901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Andraž Vehovar abrahama praznoval na idilični lokaciji

2. 7. 2022; 12.00
Avtor: Lady
Andraž Vehovar, kanuist

Andraž Vehovar je po končani kanuistični karieri zaplul v poslovne vode in zdaj skrbi predvsem za dobro počutje kolesarjev. foto: Revija Zvezde

Andraž Vehovar je leta 1996 osvojil srebrno olimpijsko medaljo v Atlanti, istega leta pa je postal tudi slovenski športnik leta. Zdaj pa je dopolnil 50 let.

Kar težko je verjeti, da je pet desetletij dopolnil nekdanji vrhunski športnik, kanuist Andraž Vehovar. Še vedno je namreč zelo mladosten in zaprisežen športu. Okrogli jubilej – praznovanje 50. rojstnega dne – pa je, kot nam je prišlo na uho, proslavil v krogu svoje družine in prijateljev ter v objemu narave v neposredni bližini Arboretuma v Volčjem Potoku. Andraž je imel sicer rojstni dan že 1. marca, a takrat epidemiološke razmere še niso dopuščale velikih slavij, zato je praznovanje prestavil na toplejše dni. Nekdanji olimpijec sicer ni več aktiven športnik, je pa njegov posel povezan s kolesarstvom, izdeluje dele kolesarske opreme, kot so sedeži in čevlji. Najbolj od vsega pa je ponosen na svojo družino, ženo Ano in njune tri hčerke, ki so stare štirinajst, dvanajst in deset let in s katerimi živi v Rudniku pri Radomljah, v hiši, obdani z veliko narave.

prejšnji članek
Recept: Mediteranska salsa omaka
Kulinarika
Recept: Mediteranska salsa omaka
naslednji članek
Sabina Kogovšek si želi s hčerami osvojiti Triglav
Svet slavnih
Sabina Kogovšek si želi s hčerami osvojiti Triglav