Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

FOTO: Barve jeseni vnesite tudi med štiri stene

19. 10. 2022; 04.00
Avtor: Zoran Franc
oranžna dnevna soba

Dnevna soba v sivo, lesnih odtenkih. foto: Dreamstime

Če bi morali z barvami opisati jesen, bi lahko govorili o paleti, ki ji ni videti konca. Med jesenskimi toni prevladujejo tople barve: rumena, oranžna, rdeča...

Če bi dom opremljali po letnih časih, bi bila jesen zagotovo najprimernejši letni čas – v naš dom namreč vnese razkošje barv, ki narekujejo vedrino, toplino, a hkrati tudi mir in spokojnost. Ne glede na to, da jesen nakazuje zaključevanje življenjskega cikla, se v barvah skrivata energija in optimizem.

oranžna kuhinja foto: Dreamstime

Sočno oranžna

Oranžno obarvano listje, buče, kaki, pomaranče … To je zagotovo optimistična barva, ki je zelo primerna za kratke, sive dneve, ki prihajajo z zimo. Če boste v prostor vnesli nekaj oranžne barve, bo deloval izjemno toplo in domačno. Oranžna je primerna za kuhinje in dnevne sobe. Nikar ne pozabite na oranžne dodatke v kopalnici, ki vas bodo že navsezgodaj prijetno prebudili.

Barvne kombinacije

Oranžna se odlično ujema s številnimi drugimi barvami v našem prostoru. Lično dopolnjuje belo, prav tako jo lahko postavite ob bok lesnim odtenkom. Oblikovalci sicer vztrajajo pri kombinaciji bele in oranžne. A nikar ne pretiravajte, modne smernice narekujejo minimalizem. Tako bo v beli sobi dovolj le ena oranžna stena ali le en detajl, ki bo prostor popestril. Oranžna se odlično sklada tudi z zemeljskimi toni.

oranžna kuhinja foto: Dreamstime

Če želite pridih Orienta, oranžno kombinirajte s temno rjavo, a pri tem ne pozabite na detajle, ki se igrajo z odtenki oranžne, rdeče in zlate. Tudi tu sicer velja zmernost, saj je vsak poseg hitro lahko preveč. Nič ne bo narobe, če boste oranžno steno kombinirali s sivo preprogo in nanjo postavili temno rjavo pohištvo. Pazite le, da bo preproga čim bolj nevtralno siva, ne preveč pisana.

Oranžna v kuhinji?

Če se ozremo po trenutnih trendih, so kuhinje pogosto čistih in ravnih oblik, nevsiljivih barv, med katerimi prevladuje bela – v kombinaciji s sivo, črno, bakreno in le tu in tam z dodatkom lesa. Omislite si oranžne krožnike, lonce, krpe in druge dodatke v oranžni barvi, ki bodo kuhinjo lično popestrili.

oranžna kuhinja foto: Dreamstime

Dnevna soba

Brez skrbi lahko oranžno kombinirate z lesnimi toni in tudi k zemeljskim tonom se ta barva lepo poda. Stanovanje lahko okrasite tudi z listi, bučami, kakiji in pomarančami.

oranžna blazina

oranžna blazina foto: Dreamstime

oranžna kopalnica

oranžna kopalnica foto: Dreamstime

oranžna blazina in deka

oranžna blazina in deka foto: Dreamstime

oranžna posteljnina

oranžna posteljnina foto: Dreamstime

oranžna kuhinja

oranžna kuhinja foto: Dreamstime

oranžna omara

oranžna omara foto: Dreamstime

oranžna kopalnica

oranžna kopalnica foto: Dreamstime

oranžna in modra

oranžna in modra foto: Dreamstime

Oranžna in modra

Oranžna in modra foto: Dreamstime

oranžna vaza

oranžna vaza foto: Dreamstime

prejšnji članek
Velika čast za Alfija Nipiča
Svet slavnih
Velika čast za Alfija Nipiča
naslednji članek
Za odpravo podbradka obstajajo različne rešitve
Svet slavnih
Za odpravo podbradka obstajajo različne rešitve