franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Na obisku pri kraljici popa Madonni

11. 9. 2022; 05.00
Avtor: M.K./Dom2
Madonna

Madonna foto: Profimedia

Pred nekaj več kot letom dni je pevka kupila razkošen dom v Los Angelesu od glasbenega kolega Weeknda, ga nekoliko prenovila in zdaj ga prodaja.

Kraljica popa Madonna je aprila lani od R&B zvezdnika the Weeknda za 19,3 milijona ameriških dolarjev (18,25 milijona evrov) kupila ogromno vilo z več kot tisoč kvadratnimi metri bivalne površine. Nekaj več kot leto dni kasneje je 1,2 hektarja veliko posest ponudila nazaj na nepremičninski trg za 25,995 milijona dolarjev (24,5 milijona evrov), kar je 6,7 milijona več, kot znaša cena, ki jo je plačala. Kljub nekaj prenovam in izboljšavam, ki jih je naredila pevka, se je investicija izkazala za izjemno donosno. 

Ker vila stoji v varovani soseski za zaprtimi vrati in ima dolg dovoz, lahko pričakujemo, da bo tudi njen naslednji lastnik izmed hollywoodske smetane. foto: Profimedia

Nepremičnina stoji v luksuzni soseski Hidden Hills in ima tudi hišo za goste. Skupaj se baha z devetimi spalnicami, devetimi kopalnicami in dvema straniščema. Dvonadstropna glavna stavba je opremljena minimalistično, oblečena večinoma v belo, z visokimi stropovi in lesenimi tlemi iz širokih desk. Zaradi odprtega tipa tlorisa so prostori videti veliki in zračni. Zajema tudi veliko družinsko sobo z marmornatim kaminom, formalno jedilnico, osvetljeno vinsko klet, pisarno in kinodvorano. Vseh sedem spalnic v osrednji stavbi je v drugem nadstropju, vključno z glavno spalnico z ogromno garderobo in zasebno teraso ter razkošno kopalnico, obloženo z marmorjem in ločeno kadjo in prho.

Zunanje-notranji prostor za sproščanje ob bazenu je popolnoma odet v belo in se odlično poda v kontrastu z modrino vode in zeleno trato. foto: Profimedia

Tudi okoliš vile ne razočara. Velik bazen s slano vodo, privlačno oranžno košarkarsko igrišče, hlev za osem konj ter futuristična garaža za pet avtomobilov so le nekateri od zabavnih dodatkov nepremičnine. Po lanskem nakupu je Madonna dodala na novo zgrajeno telovadnico in studio za jogo.

The Weeknd, čigar pravo ime je Abel Tesfaye, je leta 2017 kupil nepremičnino za 18,2 milijona dolarjev (17,2 milijona evrov). In čeprav se je pevec pesmi Blinding Lights od takrat preselil v skoraj 70 milijonov dolarjev (66 milijonov evrov) vreden dvorec v Bel-Airu, se bodo novi lastniki srečevali s kup drugimi zvezdniškimi sosedi, kot so Drake, Will in Jada Pinkett Smith ter nekateri iz klana Kardashianovih. Nepremičnina ima tudi varnostna vrata in dovoz, ki nezaželene obiskovalce (in paparace) držijo zunaj in na razdalji.

Glavna spalnica ima tudi veliko teraso, garderobno omaro ter v marmor odeto kopalnico s prho in kadjo. foto: Profimedia

Svetovni nepremičninski portfelj

Odkar je Madonna izdala svojo uspešnico Material Girl, je minilo že več kot 30 let. Pevka si je v tem času ustvarila zavidanja vreden nepremičninski portfelj, ki vključuje domove v Londonu, na Beverly Hillsu, v New Yorku, Lizboni in drugih svetovnih mestih. Vsako od mest, kjer pevka prebiva, pa postane zanjo središče številnih projektov. Zgodovinski dvorec iz 18. stoletja na Portugalskem, ki ga je kupila leta 2017, je tako postal prizorišče njenih vsakodnevnih objav na družbenih omrežjih v času pandemije. 

1985

Madonnin prvi zakon z igralcem Seanom Pennom je pomenil tudi začetek njenega nepremičninskega portfelja, ko je par izbral stanovanje v veličastni stolpnici Harperley Hall tik ob Centralnem parku v New Yorku. Po njuni ločitvi leta 1989 je pevka obdržala stanovanje in kupila še dve enoti v petem in šestem nadstropju ter ju združila v ogromen dupleks s šestimi spalnicami. Njen brat Christopher G. Ciccone je v sodelovanju z arhitektom Stephenom Wangom zasnoval prostor, ki je postal pevkino dolgoletno svetišče. »S kom bi lahko imela več skupnega kot z nekom, s katerim sem odraščala?« je dejala v intervjuju za Architectural Digest leta 1991. »Všeč so nama iste stvari, od glasbe do hrane.« Dvonadstropno stanovanje je novembra 2012 nazadnje ponudila za 23,5 milijona dolarjev, nekaj mesecev pozneje pa ga prodala za nerazkriti znesek.

Na posesti stoji glavni objekt s sedmimi spalnicami ter hiša za goste z dvema. Poleg tega najdemo še igrišče za košarko in velik bazen. foto: Profimedia

1992

Še eno od Madonninih zgodnejših stanovanj je bilo 4,9 milijona dolarjev vredno devetsobno posestvo v mediteranskem slogu na ekskluzivni aveniji Brickell v Miamiju, ki je imelo 30 metrov vodne površine in se je ponašalo s pogledom na zaliv Biscayne in panoramo Miamija. Fotografije te vile razkrivajo dolge, s kamenjem obložene sprehajalne poti, zibajoče se palme in zasebni pomol. Pevka je leta 2000 nepremičnino prodala za 7,5 milijona dolarjev.

1999

Ko je Madonna konec 90. let začela zvezo z Guyem Ritchiejem, sta skupaj živela v stanovanju z dvema spalnicama in dvema kopalnicama v južnem Kensingtonu v Londonu, ki naj bi bilo že v lasti režiserja. Ko sta se konec leta 2000 poročila, sta v njem živela še nekaj let, nato pa sta ga leta 2003 prodala. 

Lestenec v dnevni sobi je prava paša za oči in zagotovo središče pozornosti. foto: Profimedia

2001

Madonna in Ritchie sta se iz South Kensingtona preselila v veliko večje stanovanje in za približno 9 milijonov funtov kupila zgodovinsko hišo Ashcombe House v Wiltshiru v Angliji. Posestvo, ki je bilo prvotno zgrajeno leta 1700, vključuje glavni opečnati dvorec, mlekarno, hleve in oranžerijo iz 18. stoletja. Ko je bilo v začetku 20. stoletja v lasti fotografa in oblikovalca Cecila Beatona, so se na njem zbirali najslavnejši umetniki in igralci tistega časa, med njimi Salvador Dalí, Whistler in lady Diana Cooper. Ritchie je ob odmevni ločitvi para leta 2008 hišo dobil, v njej pa živi še danes.

2003

Madonna se je nato vrnila v ZDA in kupila prostrano posestvo na Beverly Hillsu v francoskem podeželskem slogu, ki je bilo takrat utelešenje kalifornijskega ideala. Za posestvo, ki je imelo osem spalnic, 14 kopalnic, 20-metrski bazen in dve hiši za goste na Sunset Boulevardu, je igralki Seli Ward plačala 12 milijonov dolarjev. Dobitnica grammyja je velik del svoje kariere uporabljala to stanovanje kot domačo bazo, leta 2013 pa ga je prodala za 19,5 milijona dolarjev.

2007

Madonna je še naprej širila svoje posesti v Združenem kraljestvu. Za 8,07 milijona dolarjev je kupila mestno hišo z 10 spalnicami oblikovalca Paula Daviesa. Takrat naj bi šlo za njeno že šesto londonsko nepremičnino, saj naj bi že imela v lasti še eno družinsko mestno hišo, dve hiši, ki ju je uporabljala za osebje, in dve nepremičnini, ki ju je kupila za uporabo za njene versko-spiritualne skupine. 

Čeprav je njen nastop nekoliko ekstravaganten, si za opremo doma očitno izbere raje večno elegantno klasiko. foto: Profimedia

2008

Med razpadom zakona z Ritchiejem je Madonna za 7,3 milijona dolarjev kupila še eno stanovanje v Harperley Hallu na manhattanskem Upper West Sideu. Enota je podobno opremljena v slogu neoitalijanske renesanse. Ta nepremičnina ji je prinesla veliko težav, potem ko se je zapletla v glasne spore s sosedi, ki so se znašli na prvih straneh časopisov. Večkrat ga je že ponudila naprodaj, a doslej neuspešno.

2009

Madonna je naslednjo pomlad še razširila svoje premoženje v New Yorku z nakupom 40 milijonov dolarjev vrednega mega posestva v Jurijanskem slogu na Upper East Side. Hiša, ki meri 17,5 metra v širino, je sestavljena iz treh vrstnih mestnih hiš, ki so združene v eno. Ima 13 spalnic, 14 kopalnic, devet kaminov, vinsko klet, dvigalo in 300 kvadratnih metrov velik vrt. Glasbena legenda je še vedno lastnica te nepremičnine.

Pulti v kuhinji in baru so narejeni iz skrbno izbranega in prefinjenega marmorja. foto: Profimedia

Velika kuhinja s krasnim lesenim podom. Ker so stene in strop popolnoma beli, je prostor kljub obširni kvadraturi videti visok. foto: Profimedia

Kasneje istega leta naj bi Madonna od fotografinje Kelly Klein, nekdanje žene oblikovalca Calvina Kleina, kupila konjsko farmo v Hamptonsu. Prodaja ni bila javna, zato ni znano, koliko je pevka Kleinovi plačala za veliko podeželsko posestvo. V naslednjih nekaj letih je Madonna kupila še sosednjo nepremičnino in si zdaj tam lasti okrog 23 hektarjev zemlje. Junija 2021 so poročali, da je pop ikona našla novo uporabo za svoje obsežno posestvo: dala je zgraditi snemalni studio.

2017

Po ameriških volitvah leta 2016 je Madonna sprejela zelo dramatično odločitev: sebe in svojo družino je preselila iz države in po poročilih plačala 8,9 milijona dolarjev za dvorec v mavrskem slogu iz 18. stoletja s štirimi spalnicami, ki stoji približno 30 km od Lizbone na Portugalskem. Glasbena ikona je delila nekaj posnetkov iz razkošne notranjosti, ki razkrivajo lesena tla, kremne stene in stropove z izpostavljenimi tramovi. Madonna je še vedno lastnica posestva.

Vinska klet je osvetljena z modrimi lučmi. foto: Profimedia

Futuristična garaža za pet avtomobilov, v kateri so luksuzna vozila videti še lepše. foto: Profimedia

2020

Čeprav so Madonna in njeni otroci prvih nekaj mesecev pandemije preživeli na Portugalskem, so se sčasoma začeli zadrževati v najeti nepremičnini na Beverly Hillsu, ki jo je v začetku štiridesetih let prejšnjega stoletja zgradil arhitekt Paul Revere Williams za Berta Lahra (znanega tudi kot leva iz filma Čarovnik iz Oza). V nepremičnini z dvema stezama za kegljanje, biljardom in sobo za igre, domačim kinom in zunanjim teniškim igriščem so od takrat živela nekatera največja hollywoodska imena, med njimi Betty Grable, Paul McCartney in družina Osbourne. Čeprav ni natančno jasno, koliko je Madonna plačevala za najem stanovanja, strokovnjaki ocenjujejo, da bi lahko račun znašal približno 120.000 dolarjev na mesec.

Spalnica nudi pogled na vrt z bazenom in okoliške griče.

Spalnica nudi pogled na vrt z bazenom in okoliške griče. foto: Profimedia

Čeprav je večina prostorov opremljena v svetlih in nevtralnih barvah, pisarno krasi plemenita globoka zelena.

Čeprav je večina prostorov opremljena v svetlih in nevtralnih barvah, pisarno krasi plemenita globoka zelena. foto: Profimedia

Madonna je sicer le nekaj let stari nepremičnini dodala novo telovadnico in studio za jogo.

Madonna je sicer le nekaj let stari nepremičnini dodala novo telovadnico in studio za jogo. foto: Profimedia

Pevka je izbrala pohištvo in dekor v zelo nevtralni in umirjeni barvni shemi.

Pevka je izbrala pohištvo in dekor v zelo nevtralni in umirjeni barvni shemi. foto: Profimedia

Pevka ima raznolik nepremičninski portfelj s hišami v Evropi in ZDA.

Pevka ima raznolik nepremičninski portfelj s hišami v Evropi in ZDA. foto: Profimedia

Belo-črna kombinacija je očitno pevki zelo všeč, saj predstavlja rdečo nit celotne nepremičnine.

Belo-črna kombinacija je očitno pevki zelo všeč, saj predstavlja rdečo nit celotne nepremičnine. foto: Profimedia

prejšnji članek
Ivjana Banić: Vila je že bila enkrat v prvem razredu
Svet slavnih
Ivjana Banić: Vila je že bila enkrat v prvem razredu
naslednji članek
7 znakov, da ste pripravljeni na spremembe
Zdravje
7 znakov, da ste pripravljeni na spremembe