petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Kriza se v Italiji ne pozna!

2. 3. 2016; 08.45
Avtor: Š. K.
manarola-cinque-terre
Cinque Terre je 18 kilometrov dolg pas severozahodne obale Ligurskega morja s številnimi zalivi in plažami. Le zakaj je tako oblegan?

Turizem se bojuje z veliko tragedijo svetovnega zloma finančnega trga. Hoteli in letovišča se bojujejo za obstanek, ogledi turističnih točk drastično padajo. Medtem ko nekateri komajda še obstajajo, gre mestom v Italiji naravnost odlično in se morajo ukvarjati z zmanjšanjem navala gostov.

Cinque Terre ali v prevodu Pet vasi sestavlja pet živobarvnih vasi, ki se ukvarjajo z ribolovom in na leto gostijo več kot 2,5 milijona turistov. Od leta 1997 so uvrščene na Unescov seznam svetovne dediščine. Število obiskovalcev je v zadnjem času postalo preveliko in preveč obremenjujoče za krajevno prebivalstvo.

Prebivalci so tega siti!
Prebivalci se pritožujejo, da njihove vasice vsak dan dobesedno preplavijo radovedni turisti. Zato se je upravitelj narodnega parka odločil, da v letu 2016 ta številka ne bo smela preseči 1,5 milijona obiskovalcev. Ceste, ki vodijo do vasic, že opremljajo z napravami, s katerimi bodo preštevali potnike, namenjene v tisto smer.

prejšnji članek
Takšna preprosta nega bo vašim nohtom zelo prijala!
Moda&Lepota
Takšna preprosta nega bo vašim nohtom zelo prijala!
naslednji članek
Tudi ženske lahko med spanjem doživijo ...
Zdravje
Tudi ženske lahko med spanjem doživijo ...
#obraziavenija
obraziavenija