državna meja
Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s Slovenijo

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj
Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. Kdo je kriv za to?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Takšna preprosta nega bo vašim nohtom zelo prijala!

2. 3. 2016; 09.30
Avtor: M. G.
nohti
Naravne rešitve za nego nohtov, ki vas bodo osupnile in vam podarile čudovito negovane nohte.

Kokosovo olje

Uporabite kokosovo olje, vmasirajte ga v nohte in obnohtno kožico ter pustite delovati nekaj časa. Najbolje je, da olje nanesete na prste in potem masirate nohte druge roke, ko se olje malce segreje na vaši koži. Tako se bodo vaši nohti svetili. Lahko pa nanje nanesete tudi suho milo ali delčke naribane limonine lupine ter prav tako zloščite.

Limona za nego nohtov

Kozarec vode zmešajte s sokom polovice limone in v mešanico potopite nohte ter jih v njej očistite. Tako očistite nohte in obnohtno kožico pred manikiro, kar je veliko bolj zdravo in naravno kot številni drugi pripravki.

Zmehčajte kožico

Zmehčajte trdo obnohtno kožico tako, da zmešate žličko olivnega olja in žličko olja vitamina E ter to vtrete v nohte. Namočite nohte v mešanici žličke konopljinega olja s 3–5 kapljicami sivkinega eteričnega olja. Nohte namakajte približno od deset do petnajst minut in po kopeli dobro izperite.
Ta pripravek nahrani nohte.

Za krepitev in hitrejšo rast

Za okrepitev nohtov priporočamo dva stepena rumenjaka, četrtino skodelice mleka in žlico medu. Vse skupaj zmešajte v majhni skodelici in nohte namakajte od deset do petnajst minut. Potem izperite in nanesite olje za obnohtno kožico. Beljakovine iz jajca in kalcij iz mleka bodo utrdili vaše nohte.

Za hitrejšo rast nohtov priporočamo tudi četrtino skodelice medu, četrtino kokosovega olja in štiri kapljice rožmarinovega olja. Segrejte do mlačnega in v to namočite nohte za deset minut. Ponovite enkrat tedensko in razlika bo očitna.

prejšnji članek
Kje praznovati otrokov rojstni dan?
Zdravje
Kje praznovati otrokov rojstni dan?
naslednji članek
Kriza se v Italiji ne pozna!
Življenjski slog
Kriza se v Italiji ne pozna!