Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Naravne sestavine za lep videz

29. 2. 2016; 02.00
Avtor: M. G./ Bodi zdrava
Koža
Preveril smo, kako lahko zasijete naravno. Limona, olivno olje in jogurt delajo čudeže.

V boju proti mozoljem: oves in čebula



Oves in čebula sta najboljša prijatelja v boju proti največjemu sovražniku naše kože – mozoljem. Oves pomaga pri odmaševanju por, medtem ko čebula deluje protivnetno in pomaga pri hitrejšem celjenju brazgotinic mozoljev. Izkoristite torej oves in čebulo ter ju skupaj z nekaj žlicami mineralne vode in medu zmeljite v čudodelno masko. Oves prekuhajte v vrelem kropu približno pet minut. Medtem čebulo sesekljajte v mešalniku in postopoma dodajte še vroč prekuhan oves. Dodajte še nekaj žlic medu in mineralne vode, tako da dobite želeno gostoto maske.

Če ste še vedno skeptični, naj vam povemo, da je odlična maska proti ogrcem tudi tista iz pecilnega praška. Kaj potrebujete? 3 žlice pecilnega praška zmešajte z enako količino vode in dodajte 1 žlico limoninega soka. Masko nežno vtirajte v kožo, po približno treh minutah masaže pa obraz sperite s toplo vodo.

Ob razdraženi koži bosta na pomoč priskočila limona in jogurt

Večina učinkovitih krem za odstranjevanje temnih lis mozoljev vsebuje hidrokinon, ki uničuje celice, ki proizvajajo melanin. Enako, vendar popolnoma neškodljivo storita limona in jogurt. Masko lahko uporabite le na določenih predelih ali za ves obraz. Za masko boste potrebovali: 2 žlici medu, 4 žlice limoninega soka, 3 žlice jogurta in 1 beljak. Sestavine dobro zmešajte skupaj, nanesite na del ali celoten obraz in po 15 minutah sperite s toplo vodo.

Do enakomernejše polti z aspirinom


Če imate nekaj aspirinov odveč in predvsem malo glavobolov, jih izkoristite za lepo polt. Aspirin zdrobite in zmešajte z 2 žlicama kisa in 1 žlico mineralne vode. Odlično deluje!

Obnovite povrhnjico kože

Kvas, poln vitamina B6, in jogurt, ki kožo navlaži, sta idealna kombinacija pri nekoliko poškodovani in izsušeni koži, ki je več kot potrebna dobrega, a nežnega pilinga. Potrebovali boste 1 vrečico suhega kvasa, 2 žlici navadnega jogurta, 2 žlici mletih mandeljnov in 1 žlico medu. Sestavine dobro zmešajte in luščilno sredstvo v krožnih gibih nanesite na obraz ter po približno 5 minutah masaže sperite s toplo vodo.

Za naravni lifting kože poskrbita glina in jajce

Z nakupom bele gline in kamiličnega olja lahko skupaj z jajcem ustvarite čudeže. Koža bo zaščitena pred utrujajočimi učinki sonca, vetra in drugih zunanjih dejavnikov. 2 žlici bele gline zmešajte z 1 žlico kamiličnega olja, dodajte 1 jajce in 1 žlico koruzne moke. Masko nanesite na kožo in pustite delovati toliko časa, da se posuši, nato sperite s toplo vodo.

prejšnji članek
Najprej je treba pomagati otrokom!
Zdravje
Najprej je treba pomagati otrokom!
naslednji članek
Ženin glas iz onostranstva Davidu prinesel zadetek na lotu
Zdravje
Ženin glas iz onostranstva Davidu prinesel zadetek na lotu