Šolta
Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi kamerami nad obiskovalce

1695633573-dsc09685-1695633263267
Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Tehnika, ki izpodriva klasično ličenje

27. 2. 2016; 04.06
Avtor: Tjaša Kokalj/revija Bodi zdrava
Tehnika, ki izpodriva klasično ličenje

najboljši v tej panogi sta Debra Robson in Tarryna Vice.

Želite pri ličenju prihraniti kar 120 ur letno? Mikropigmentacija, semi permanentno, permanentno ličenje ali kozmetično netrajno tetoviranje so izrazi, ki vsi opisujejo isti postopek.

»Pri semi permanentnem ličenju lahko diskretno ali pa bolj intenzivno poudarimo obrvi, oči ali ustnice. To je področje, ki se v kozmetični industriji razvija vse hitreje, saj ljudem dolgoročno prihrani veliko časa in denarja, poleg tega pa olajša vsakodnevno rutino ličenja in omogoča urejen videz vedno in povsod,« razloži dolgoletna vizažistka in specialistka mikropigmentacije Maja Šušnjara. 

Cenik storitev: 
- obrvi: od 350 evrov naprej 
- ustnice: od 340 evrov naprej 
- oči: od 260 evrov naprej 
- barvna korekcija areole: od 420 evrov naprej 
- barvna korekcija brazgotine, lasišča, aken: od 100 evrov naprej

Cilj je z majhnimi koraki poudariti prednosti obraza, zakriti pomanjkljivosti, predvsem pa na ta način poslikati lepoto vsakega. Maja je že nekajkrat odpotovala v London, kjer je bila na šolanju pri najboljših v tej panogi, Debri Robson in Tarryni Vice. Tam se je izšolala za specialistko mikropigmentacije na kozmetičnem in medicinskem področju. 

»Semi permanentno ličenje se mi je zdelo nekakšen logičen napredek oziroma naslednja stopnja, saj menim, da tega področja nikakor ne smemo jemati zlahka. Ličenje, ki ga ustvarjamo na ta način, je obstojno dlje, zato sem hvaležna za izkušnje, ki sem jih v vseh teh letih pridobila kot vizažistka. Pomembno je namreč dobro poznavanje barv, odtenkov, različnih oblik obrazov in podobno.«

Komu je mikropigmentacija namenjena? 

Mikropigmentacija je primerna za vsakogar. Ljudje se odločajo zaradi različnih razlogov. Morda želijo prihraniti čas, so naveličani vsakodnevnega ličenja, si želijo jutra preživeti drugače kot pred ogledalom, morda jim slabovidnost povzroča preglavice, so aktivni športniki, kjer klasična ličila ne zadovoljijo kriterijev obstojnosti, radi hodijo v savne, bazene, so veliko na poti … Med Majinimi strankami je tudi veliko mladih mamic, ki, kot pove, cenijo vsako pridobljeno minuto. 

Mikropigmentacija koristna tudi na medicinskem področju

Uporablja se za namene barvne 3D-korekcije prsnih kolobarjev po rekonstrukciji dojk, barvno se lahko pigmentirajo različne brazgotine in svetle lise pri vitiligu, ob pojavu plešavosti se lahko s točkovno tehniko ustvari občutek lasišča, s posebno tehniko lahko zmehčamo brazgotine, zmanjša se lahko vidnost posledic aknaste kože in opeklin.

Trend: sožitje klasičnega in semi permanentnega 

Maja pravi, da je vse več takšnih, ki vsakodnevno rutino ličenja zamenjajo za bolj obstojno obliko. K temu nas sili tudi sodoben tempo življenja, ki je vse prej kot počasen in ležeren. »Večinoma se ženske odločamo za diskretno in bolj naravno semi permanentno ličenje, ki zamenja predvsem tisto vsakdanje dnevno ličenje, še vedno pa se za različne priložnosti rade tudi različno naličimo. Enkrat si izberemo bolj zadimljene oči, spet drugič nežno zasenčene ob močni barvi ustnic … Poleg tega s permanentnim ličenjem ne moremo doseči vseh učinkov, kot jih lahko s klasičnim, zato menim, da eno ne bo izpodrinilo drugega, bolj se trend nagiba k sožitju obeh področij.«

Kako obstojno je semi permanentno ličenje? 

Obstojnost permanentnega ličenja je odvisna od številnih dejavnikov: od tipa kože, starosti, izbranega odtenka pigmenta, izpostavljanja sončnim žarkom in številnih drugih. Približno enkrat letno je zato postopek treba ponoviti.

prejšnji članek
Potreba po romantičnosti
Zdravje
Potreba po romantičnosti
naslednji članek
Katero superživilo izbrati?
Zdravje
Katero superživilo izbrati?
#nasazenazenska
nasazenazenska