petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Odprt je razpis za dodelitev pomoči osnovnošolcem, ki živijo v težkih razmerah

29. 11. 2023; 11.30
Avtor: Oglasno sporočilo
1T8A5972
31. Miklavžev koncert na sporedu že to nedeljo.

December je za mnoge otroke mesec sestavljanja seznamov želja in prejemanja daril. Med tem, ko so na seznamih želja nekaterih otrok igrače in nova oblačila, si drugi otroci želijo toplega obroka v šolskem okolju, obiska šole v naravi in ekskurzije s sošolci. Rotary klub Ljubljana bo tudi letos otrokom pomagal do otroštva, v katerem ne bodo prikrajšani za ustvarjanje spominov s sošolci in sošolkami.

Že 31. leto zapored Rotary klub Ljubljana v sodelovanju z RTV Slovenija organizira Miklavžev koncert in odpira razpis za dodelitev pomoči osnovnošolcem v stiski. Letos bo koncert potekal v nedeljo, 3. decembra 2023, gledalci pa ga bodo lahko spremljali na Prvem programu TV Slovenija, ob 20. uri.

Ob odprtju razpisa je Blaž Šterk, predsednik Rotary kluba Ljubljana, poudaril: »S pomočjo zbranih sredstev bomo otrokom pomagali ustvariti spomine na otroštvo, ki bodo ostali za vedno. Skupaj jim lahko omogočimo obiske šol v naravi, nakup šolskih potrebščin, šolska kosila, ekskurzije in ostale izvenšolske dejavnosti.«

Osnovne šole, osnovne šole s prilagojenim programom ali njihov šolski sklad se lahko do 31. 12. 2023, do 20.00 prijavijo na razpis Rotary kluba Ljubljana za dodelitev sredstev, vloga za razpis pa je objavljena na povezavi.

foto: RTV Slovenija

Na letošnjem Miklavževem koncertu se bo zvrstilo več znanih slovenskih glasbenih in drugih ustvarjalcev, med njimi Nina Strnad, Tilen Artač, Nuša Derenda, Ditka & band, Bossa de Novo, King Foo, Urban Lutman, Jure Počkaj, Evelin in Valerij Greblo, Nikola Pajanović, Tjaša Fajdiga, Domen Križaj, Mešani pevski zbor Danica, Godalni kvartet družine Babnik, Borut Bučar, Meta Fajdiga, Neli in Karmen Zidar Kos. Pridružile se jim bodo še zasedbe RTV Slovenija – Simfonični orkester, Big Band ter Mladinski in Otroški zbor. Dirigenti bodo Mojca Lavrenčič, Rok Golob in Tadej Tomšič. Gledalci bodo sredstva lahko donirali že med koncertom.

Majhna gesta, velik vpliv

Otrokom lahko pomagamo vse do konca decembra z SMS-sporočili. S poslanim SMS-sporočilom na številko 1919, s ključno besedo MIKLAVZ10 lahko za otroke podarimo 10 evrov, s ključno besedo MIKLAVZ5 pa lahko podarimo 5 evrov.

prejšnji članek
Hči Bepopovke Tinkare dopolnila 18 let
Svet slavnih
Hči Bepopovke Tinkare dopolnila 18 let
naslednji članek
Anđela iz Botrov: Po slovesu od kamer nazaj k preprostemu življenju
Svet slavnih
Anđela iz Botrov: Po slovesu od kamer nazaj k preprostemu življenju