kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Po boju z boleznijo se je poslovil prebivalec ljubljanskega živalskega vrta

28. 3. 2024; 02.44
Avtor: K.M.
_75A1244

Nič več ne bo rjovel. foto: ZOO Ljubljana

Iz ljubljanskega živalskega vrta so sporočili žalostno vest.

Ta ponedeljek so se v Živalskem vrtu Ljubljana poslovili od ljubljenca osebja in obiskovalcev – petnajstletnega samca azijskega leva Maximusa. Azijska leva Maksa in Čajo, so pripeljali v Živalski vrt Ljubljana konec januarja 2019 iz ZOO Lodz na Poljskem. Obiskovalci so ju lahko prvič pozdravili na otvoritvi nove ograde ob sedemdesetletnici živalskega vrta in vse od takrat je zlasti ob jutrih in večerih pod Rožnikom mogočno donel njegov glas. Vse do petka, ko je nenadoma obnemogel.

Čeprav so si želeli, da bi sprememba okolja in selitev v ljubljanski živalski vrt levjemu paru pomagala do naraščaja, se je izkazalo, da je Maks bolehal za motnjami živčnega sistema. Kljub temu, da je bil ves čas pod stalnim veterinarskim nadzorom in budnimi očmi oskrbnikov, je v zadnjem obdobju prišlo do postopnega slabšanja in Maksi se ni več odzival na terapijo. Zaradi zdrsa medvretenčne ploščice v hrbtenični kanal je povsem obnemogel in dokončno ohromel, zato ga je veterinarska ekipa v ponedeljek evtanazirala.

Pogrešali bomo njegovo mogočno rjovenje, s katerim je vsak dan naznanil začetek in konec delovnika našega živalskega vrta.

prejšnji članek
Neresnice o ekcemu, ki krožijo med laiki
Zdravje
Neresnice o ekcemu, ki krožijo med laiki
naslednji članek
Kako premagati spomladansko utrujenost?
Zdravje
Kako premagati spomladansko utrujenost?
#obraziavenija
obraziavenija