luka mesec, klemen boštjančič
Svet24.si

Te davčne spremembe predlaga ministrstvo za finance

823603_092-strancar
Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni klopi: zakaj so ga preiskovali?

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Slovenija ima tudi uradno novega milijonarja

8. 5. 2024; 01.30
Avtor: K.M.
eurojackpot_studio

Fotografija je simbolična foto: Loterija Slovenije

Danes je bil izplačan rekordni glavni Eurojackpot dobitek 5 + 2 v višini 60 milijonov evrov. Kar 51 milijonov evrov je prejel/a srečni dobitnik ali dobitnica, 9 milijonov evrov pa je bilo izplačanih na račun občine stalnega prebivališča tega oziroma te.

Dobitnik ali dobitnica je svoje srečne številke vplačal/a prek spleta na loterija.si. V žrebu igre Eurojackpot z maksimalnim skladom 120 milijonov evrov, ki je potekal v torek, 23. aprila, so bile izžrebane zmagovalne številke 2, 3, 6, 15, 35 ter 1, 3. Zmagovalno kombinacijo sta vplačala udeleženca iz Slovenije in Nemčije ter tako vsak prejela neverjetnih 60 milijonov evrov. Glavni dobitek Jackpot je bil od začetka prirejanja igre vplačan 130-krat. Maksimalni sklad 90 milijonov evrov je bil izžreban 14-krat, po spremembi igre leta 2022 pa je bil 120-milijonski maksimalni sklad izžreban petkrat.

Loterija Slovenije, ki je tudi soustanoviteljica igre, vse od leta 2012 sodi med najuspešnejše prirediteljice igre. Tudi glede na število prebivalcev se po prejetih Jackpotih uvrščamo na 3. mesto, takoj za Finsko in Dansko. Zadnji rekordni 60-milijonski dobitek je četrti Jackpot za Slovenijo po vrsti. Poleg glavnega dobitka sta bila pri nas izžrebana še dva dobitka 5+1, vredna več kot milijon evrov, kar pomeni, da je šest prebivalcev Slovenije že postalo »Eurojackpot milijonar«. Eurojackpot je v Sloveniji izjemno priljubljena loterijska igra, v kateri sodeluje več kot 750.000 polnoletnih prebivalcev Slovenije. Ti so od začetka prirejanja igre v Sloveniji zadeli več kot 6,58 milijona različnih dobitkov v skupni vrednosti več kot 213 milijonov evrov.

prejšnji članek
Svetovni dan raka jajčnikov: pomen poznavanja družinske obremenjenosti
Zdravje
Svetovni dan raka jajčnikov: pomen poznavanja družinske obremenjenosti
naslednji članek
Napitek: Prebudite spolno boginjo z naravno viagro
Kulinarika
Napitek: Prebudite spolno boginjo z naravno viagro
#nasazenazenska
nasazenazenska