|
italijanskega riža za rižote |
|
do 400 g narezanih mešanih gob (lahko tudi zamrznjenih) |
|
bele ali zlate čebule |
|
manjšega korenčka |
|
steblo belušne zelene |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
soli in popra |
|
vrele čiste juhe (lahko iz kocke) |
|
nastrganega parmezana |
|
sesekljanega peteršilja |
italijanski riž za rižote, mešane gobe, olivno olje...
Čebulo in korenček olupimo ter skupaj z zeleno na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje in 1 žlico masla, dodamo sesekljano čebulo in malo popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo gobe ter mešamo in pražimo nekaj minut, da se zmehčajo
Gobam dodamo riž, solimo in popramo. Mešamo kakšno minuto, nato prilijemo vrelo juho in na zmernem ognju pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Med kuhanjem po potrebi prilivamo še malo vroče vode, da je riž ves čas dovolj vlažen.
Ko je riž kuhan, odstavimo, primešamo še 1 žlico masla, parmezan in peteršilj ter takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.