|
polnozrnatih špagetov |
|
zrelega paradižnika |
|
drobne čebule |
|
manjšega korenčka |
|
olivnega olja |
|
rikote |
|
soli in popra |
|
masla |
polnozrnati špageti, paradižnik, rikota...
V posodi na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo in korenček, nato dodamo nasekljan paradižnik, solimo in popramo, premešamo ter pokrito dušimo 20 minut.
Ko se omaka kuha, v loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, dodamo sol, maslo in špagete ter kuhamo toliko časa, da so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti.
Kuhano omako odstavimo in ji primešamo rikoto. Špagete dobro odcedimo, jih stresemo v ogreto skledo, dodamo omako, dobro premešamo in takoj postrežemo. Nasvet: Še posebno kadar pripravljamo testenine s surovimi omakami, je pomembno, da jih stresemo v ogreto skledo, kjer jih zmešamo z omako. Skledo najpreprosteje ogrejemo tako, da vanjo vlijemo vodo od kuhanja testenin, malo počakamo, da se skleda ogreje, in nato vodo odlijemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.