Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Polnozrnati špageti s paradižnikom in rikoto

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Polnozrnati špageti s paradižnikom in rikoto
Sestavine
Št. oseb
polnozrnatih špagetov
zrelega paradižnika
drobne čebule
manjšega korenčka
olivnega olja
rikote
soli in popra
masla

Opis

polnozrnati špageti, paradižnik, rikota...

Priprava

V posodi na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo in korenček, nato dodamo nasekljan paradižnik, solimo in popramo, premešamo ter pokrito dušimo 20 minut.

Ko se omaka kuha, v loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, dodamo sol, maslo in špagete ter kuhamo toliko časa, da so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti.

Kuhano omako odstavimo in ji primešamo rikoto. Špagete dobro odcedimo, jih stresemo v ogreto skledo, dodamo omako, dobro premešamo in takoj postrežemo. Nasvet: Še posebno kadar pripravljamo testenine s surovimi omakami, je pomembno, da jih stresemo v ogreto skledo, kjer jih zmešamo z omako. Skledo najpreprosteje ogrejemo tako, da vanjo vlijemo vodo od kuhanja testenin, malo počakamo, da se skleda ogreje, in nato vodo odlijemo.