ana dolinar 1 Odkrito.si

Joj, kako sta zrasli punci Ane Dolinar!

David Beckham, Elton John Svet24.si

Vsi govorijo o tem: poglejte, kaj je po poljubu z ...

nessie Svet24.si

VIDEO: Nessie obstaja! "Videla" jo je 8-letna ...

911_rotated Svet24.si

FOTO: Njegovim poceni vinjetam je nasedlo 3500 ...

sladoledna lučka Najstnica.si

V boj proti vnetju s sladolednimi lučkami

donald melania trump Njena.si

Donald Trump poskrbel za ogorčenje

harry, meghan markle2 Njena.si

Razkrit resnični razlog Harryjevega joka na ...

Polnozrnati špageti s paradižnikom in rikoto

Polnozrnati špageti s paradižnikom in rikoto

Čas priprave:

Skupni čas 40 min

Tip jedi:

Tip jedi Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
320 g polnozrnatih špagetov
750 g zrelega paradižnika
1 kos drobne čebule
1 kos manjšega korenčka
3 žlice olivnega olja
250 g rikote
1 ščepec soli in popra
1 žlička masla

Opis

polnozrnati špageti, paradižnik, rikota...

Priprava

V posodi na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo in korenček, nato dodamo nasekljan paradižnik, solimo in popramo, premešamo ter pokrito dušimo 20 minut.

Ko se omaka kuha, v loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, dodamo sol, maslo in špagete ter kuhamo toliko časa, da so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti.

Kuhano omako odstavimo in ji primešamo rikoto. Špagete dobro odcedimo, jih stresemo v ogreto skledo, dodamo omako, dobro premešamo in takoj postrežemo. Nasvet: Še posebno kadar pripravljamo testenine s surovimi omakami, je pomembno, da jih stresemo v ogreto skledo, kjer jih zmešamo z omako. Skledo najpreprosteje ogrejemo tako, da vanjo vlijemo vodo od kuhanja testenin, malo počakamo, da se skleda ogreje, in nato vodo odlijemo.