|
piščančji file |
|
olja |
|
mlade solate |
|
(steblo) belušne zelene |
|
avokado |
|
limoninega soka |
|
goste sladke smetane |
|
majoneze |
|
belega vinskega kisa |
|
soli |
|
popra |
|
orehovih jedrc |
Skleda zelene svežine z dodatki - Solata za vsak dan v tednu
Piščančji file solimo in popramo, damo na vroče olje in spečemo. Med pečenjem prilijemo malo vroče vode, da se meso preveč ne izsuši, in posodo pokrijemo. Pečeno meso pustimo, da se popolnoma ohladi.
Solato umijemo, osušimo in damo na večji krožnik. Hladno meso narežemo in razporedimo po solati. Zeleno narežemo na kockice ali rezinice. Avokado olupimo, narežemo na rezine in takoj poškropimo z limoninim sokom, da ne potemni. Nato rezine avokada in zelene damo na solato. Iz smetane, majoneze, kisa in ščepca soli zmešamo solatni preliv in ga prelijemo po solati. Nazadnje solato potresemo z na grobo nasekljanimi orehi in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.