|
lososovega fileja |
|
veliki kumari |
|
bela čebula |
|
olja |
|
limoninega soka |
|
kisle smetane |
|
moke |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega zelenega kopra (lahko posušenega) |
|
sesekljanega peteršilja |
losos, kumare, krompir
Kose ribe solimo in popramo ter pokapljamo z limono. Kumari olupimo in naribamo, čebulo na drobno sesekljamo.
V posodi na 3 žlicah olja na hitro popražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo kumare, solimo in popramo, naprej mešamo in pražimo 2 minuti, nato pomokamo, premešamo, dodamo kislo smetano in pokrito dušimo še 15 minut. Med kuhanjem dodamo koper ali peteršilj.
V ponvi na 2 žlicah olja kose ribe na vsaki strani pečemo od 2 do 3 minute. Pečenega lososa razdelimo na krožnike in ponudimo s kumarami v omaki in kuhanim krompirjem ali krompirjevim pirejem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.