Pečen losos s kumarami v omaki

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečen losos s kumarami v omaki
Sestavine
Št. oseb
lososovega fileja
veliki kumari
bela čebula
olja
limoninega soka
kisle smetane
moke
soli
popra
sesekljanega zelenega kopra (lahko posušenega)
sesekljanega peteršilja

Opis

losos, kumare, krompir

Priprava

Kose ribe solimo in popramo ter pokapljamo z limono. Kumari olupimo in naribamo, čebulo na drobno sesekljamo.

V posodi na 3 žlicah olja na hitro popražimo čebulo. Ko postekleni, dodamo kumare, solimo in popramo, naprej mešamo in pražimo 2 minuti, nato pomokamo, premešamo, dodamo kislo smetano in pokrito dušimo še 15 minut. Med kuhanjem dodamo koper ali peteršilj.

V ponvi na 2 žlicah olja kose ribe na vsaki strani pečemo od 2 do 3 minute. Pečenega lososa razdelimo na krožnike in ponudimo s kumarami v omaki in kuhanim krompirjem ali krompirjevim pirejem.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.